Debat

Hvorfor stemmer du og jeg?

Hvis du, ligesom jeg, er lærer fordi du gerne vil danne elever til et forpligtende fællesskab, så skal du også tage ansvar og stemme sammen med mig. Vi kan ikke være Danmarks Lærerforening hvis ikke vi også giver tilliden til vores repræsentanter.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så skal vi til det. Vi skal bruge vores demokratiske stemme. Og nej det er ikke EU afstemningen, men selvfølgelig vores hovedstyrelsesvalg jeg tænker på.  Mens EU afstemningen faktisk handler om hvorvidt vi har tillid til de folkevalgte politikere (afgive/overgive suveræniteten til dem), så handler valget til hovedstyrelsen ikke om hvorvidt vi har tillid til hovedstyrelsen, men om hvem vi har tillid til kan gøre det bedst for os lærere og for folkeskolen.

Som et nyligt afgået hovedstyrelsesmedlem har jeg haft æren af at repræsenterer os lærere i både politiske forhandlinger, ligesom jeg har haft muligheden for at udvikle folkeskolen både politisk og praktisk i hverdagen. Hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening har nemlig en helt unik plads i det danske samfund; Vi arbejder for lærernes arbejdsvilkår, men altid i et samspil med og et blik for skolens kvalitet og udvikling. Et arbejde, som ikke blot er vigtigt for os lærere, men for vores elever, for deres forældre og for vores fremtidige samfund.

Derfor er hovedstyrelsen ikke blot vigtig for dig og mig, men for hele Danmark.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jo mere vi står sammen, desto stærkere er vi, og jo stærkere vi er, desto mere kan vi gøre sammen i hverdagen. 

For de fleste lærere kan hovedstyrelsen virker langt væk. Medmindre man har tid og overskud til at deltage i konferencer og møder så har man måske ikke lige en forståelse for hvad hovedstyrelsen laver. Men det er ikke ensbetydende med at hovedstyrelsen ikke ved hvad vi lærere laver. Alle debatter jeg har siddet med til i hovedstyrelsen (og det er en del) har altid haft udgangspunkt i lærernes konkrete hverdag – hvad sker der ude på skolerne og hvordan kan vi gøre det bedre for den enkelte.  Så kan der klart være forskel på om man mener at det er en pædagogisk teori som skal skabe svaret, eller en mere konkret timetals løsning, som er bedst, men sådan er demokrati jo. Du og jeg vil helt sikkert heller ikke være enige om hvordan man altid lige laver den bedste undervisning, for god didaktik kan aldrig besluttes oppefra. Det er jo derfor vi ønsker metodefrihed og derfor vi kæmper mod læringsmålstyret undervisning  som den eneste sandhed.

Vi har de sidste tre år oplevet hvor vigtigt folkeskolen er for hele samfundet, og der er kommet et ekstra pres på at finde løsninger hver dag, vi kan ikke vente og håbe på det bedste. Det kræver en stærk ledelse af vores forening, som både bakker Anders Bondo op når der er brug for det, og som udfordrer ham når han falder i den samme rille.

Hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening har magt fordi lærerne har en magt ; vi står sammen – vi er Danmarks Lærerforening stod der på vores profilbilleder i april 2013 – og vi skal derfor ære den magt ved at stemme på de kolleger, som vil få os mod en arbejdstidsaftale og en tilpasning af skolereformen.

Du skal altså ikke bare stemme for at vælge til eller fra, men fordi det handler om at give tillid til vores fælles forening og dermed give den styrken til at fortsætte den kamp vi lige nu stadig står i.

Jeg har aldrig været glad for at man stemmer på sin lokale kreds’ anbefalede kandidater, da jeg synes at kredsene fratager os ansvaret for at se hvem vi bør stemme på – man bør ikke blive stillet i det dilemma om man vil stemme imod sin egen lokale kreds blot fordi man synes at andre kandidater er gode. Hovedstyrelsen er hele landets hovedstyrelse og det kan de godt håndtere uanset hvor de kommer fra i landet.

Stem på dem der vil det samme med vores forening, profession og skole, som dig.

Personligt stemmer jeg på Jeanette Sjøberg. Det håber jeg du også gør, men vigtigst er at du stemmer, for dine kollegers skyld.