Uskolet
0   79

Klamme og uhumske skoletoiletter perfekte til undervisningsforløb i biologi

Et tilfældigt kig ind på et elevtoilet mandag gav en lokal biologilærer en idé: »Føj for pokker. Det er jo helt perfekt til mit undervisningsforløb om bakterier, det her, idrk!«

Artiklen fortsætter under banneret

Overalt i vores omgivelser forekommer der svampe, bakterier og andet usynligt småkryb, der typisk stammer fra elevernes hud og tarmsystemer. Og skoletoiletternes håndtag, vandhaner og cisterneknapper giver meget gunstige vækstbetingelser for disse. »Det er ikke Emil, der bygger fuglehus, det her. Det er Villads, der tisser på toiletrullen, kyler den over i hjørnet - og undersøger den i en petriskål!« jubler læreren. »Toiletterne er en sand guldgrube af kvalmende, sygdomsfremkaldende mikroorganismer - det er simpelthen så smukt og klamt og pædagogisk«.

Undersøgelser viser, at en stor procentdel af folkeskolens elever udskyder toiletbesøg i skoletiden. Børnene er ikke omfattet af regler, som svarer til den arbejdsmiljølov, der beskytter voksne.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ