Lærer til lærer

Vi gør hinanden gode - fra individ til fællesskab!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Solen skinner gennem sprækker i den mørkeblå himmel. Ollerup Idrætshøjskole emmer af tempo, fokus og højt humør. Omkring 60 af Danmarks dygtige idrætslærere knokler rundt. Vi er samlet i 2 dage, arrangeret af Danmarks lærerforening. En vekslen mellem fælles praktisk arbejde og mere selvstændige arbejdsformer i større og mindre grupper.

Vi arbejder med kompetenceområder, læringsmålstyret undervisning, temabaseret undervisning og praksisfællesskaber. Og det er netop den temabaserede undervisning, der giver den helt store aha-oplevelse. En vigtig udfordring i vores videre arbejde hjemme på skolerne.

Vi er blevet introduceret for mange forskellige temaer i løbet af de sidste 2 døgn, hvor vi især bider os fast i temaet At gøre hinanden gode. I en tid med enorm fokus på den enkelte: Hvordan kan du blive bedre, hvad passer lige netop til dig, hvordan har du det med dette osv., savner vi lige præcis det fokus, der handler om at hjælpe hinanden til at blive bedre: At flytte fokus fra individ til fællesskab. Det er jo det, vores fag kan!

Tak for 2 fantastiske, komprimerede og ikke mindst inspirerende døgn i det

Powered by Labrador CMS