Blog
0   294

Længe ventet prøvebekendtgørelse er nu i høring

Abonner på nyt om Astra-bloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

- godt nyt til de mange naturfagslærere, som er spændte på, hvad den fælles prøve går ud på

At en fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi bliver en realitet, har vi vidst i et halvt års tid nu. Hvad vi ikke har vidst ret meget om, er, hvordan prøven skal forløbe, og hvad eleverne skal prøves i. Nu er udkastet til prøvebekendtgørelsen sendt i høring, og vi kan derfor alle få syn for sagen:

  • Læs selv om den fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi på side 25-26 af udkastet til prøvebekendtgørelsen
  • Eller dan dig overblik på NTSnet.dk/fællesprøve, hvor vi har oplistet det væsentligste - og i øvrigt samler og til stadighed opdaterer, hvad der kan være relevant at vide i forbindelse med både den fælles prøve og den fællesfaglige undervisning på vej mod den fælles prøve.

 

Høringsfristen udløber den 30. november, hvorefter indkomne forslag behandles i noget, vi må håbe, bliver en fart. Så kan vi forhåbentlig hurtigt få endelig klarhed over prøvens nærmere omstændigheder via den prøvevejledning, som ventes at følge.

Og hvad gør vi i mellemtiden?

Artiklen fortsætter under banneret

Vi gør klogt i at bane vejen for det tætte fagteamsamarbejde omkring selve prøven og undervisningen frem mod prøven, som bliver nødvendigt. Naturfagslærere kan med fordel gøre deres skoleledelse opmærksomme på den helt unikke situation, udskolingens tre naturfag er i: Biologi, fysik/kemi og geografi har fælles Fælles Mål (alle kompetencemål og rundt regnet 1/5 af målparrene er fælles), læseplanerne byder de tre fag at samarbejde om mindst 6 fællesfaglige fokusområder, og den fælles prøve sætter et fælles punktum.

ALT DET FÆLLES kræver en særlig samarbejdsindsats og derfor særlige samarbejdsvilkår for naturfagslærerne. Sæt dette på dagsordenen - mens vi venter!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.554 andre er allerede tilmeldt