Lærer til lærer

At gøre hinanden bedre

Refleksion efter kurset Elevernes læring i idrætsfaget 12.- 13. november 2015 på Idrætshøjskolen I Sønderborg

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”At gøre hinanden bedre”

God idrætsudvisning handler om meget mere end færdigheder og teknisk kunnen. Opmærksomhed på de andre kompetenceområder, som eks. Idrætskultur og relationer, skal og må vægtes højere i undervisningen.

Undervisningen må tilrettelægges, så aktiviteterne er med til at skabe en større bevidsthed hos eleverne om at samarbejde, og det at ”gøre hinanden bedre” er af afgørende betydningen. Dette må endvidere afspejles i den nye eksamensform, og kan således være medvirkende til at integrere alle i gruppedannelsen forud for eksamen. Vi har altid haft fokus og øje for den enkeltes udviklingsmuligheder og potentialer, men dette kursus har været med til at lægge en ny dimension ned over vores refleksioner i idrætsfaget.

Ved at bringe temaet som f.eks. ” at gøre hinanden bedre” ind i undervisningen skabes mulighederne for at alle elever uanset færdigheder og kompetencer kan bidrages i praksisfællesskaberne.

Powered by Labrador CMS