http://www.pc-greve.dk/

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

skoleweb er en portal, som efterhånden har en del år på bagen.

Blandt de første intentioner var at samle links til alle danske skolers websites, og det er en hensigt, som holdes i hævd. De er der næppe alle sammen, men der er rigtig mange, og antallet vokser, for der bliver jo flere og flere. Hvis din skole mangler, så tilmeld den!

Men Dansk Skoleweb rummer også meget andet. Foruden webmasterens redaktionelle stof og kommentarer en masse links, som webmasteren finder relevante eller interessante for lærerkollegaer, også fordi de kan bruges til noget i undervisningen.

Dansk Skoleweb 'bor' på en server tilknyttet Pædagogisk Central i Greve Kommune, og den er opbygget og vedligeholdt af en ildsjæl: Ib Søegaard. Det er imponerende - og det er flot, at Greve Kommune lægger ressourcer til.

Dansk Skoleweb skiller sig klart ud fra Folkebibliotekernes Netguide http://www.fng.dk ved at være 'privat' og uden kendte kriterier for udvælgelse af links.

Det gør den tilsyneladende til et 'farligere' sted. Risikoen for links, som fører til links, som ender hos nazisterne, 'Wet Dreams', i en virus-rede eller andet snavs, er til stede. Og hvad så? Selv ihærdige bibliotekarer eller folkene, som 'censurerer' http://www.emu.dk, kan ikke følge alle mulige kæder af links for at checke, om de er stuerene. Det lader sig ganske enkelt ikke gøre, uanset hvor mange ressourcer man sætter ind.

En central ide på Internet er jo netop også 'hypertext'. Det fænomen, at man fra en tekst eller et billede kan springe til andre tekster eller billeder, fordi nogen har markeret et ord eller et billede som et link, der fører til andre steder, måske helt andre websites - uden at brugeren nødvendigvis opdager det. Det er det, man kalder at surfe. Man kunne også kalde det 'dybdelæsning'. Det er jo ikke helt tilfældigt, når surferen 'springer i rumtiden'.

På Dansk Skoleweb bliver du hverken forført, forarget eller smittet med noget som helst, men du kan blive ført til en række websites, som mere officielle portaler nok ikke ville medtage. Måske fordi de ikke skønnes seriøse nok, måske fordi, nå, ja, du læser næppe heller kun de bøger, der står på hylderne på skolebiblioteket. Det gør dine elever såmænd heller ikke.

For de fleste lærere vil Dansk Skoleweb være et 'bookmark', som er værd at gemme.

Powered by Labrador CMS