Lærer til lærer

Rim på engelsk med www.edufun.dk i 4.klasse

Rim med engelske ord. Daglig dosis på 15 minutter eller som samlet forløb. Brug før og eftertest for at vise eleverne deres egen progression

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tidsforløb: Det er godt at bruge ved siden af noget andet i undervisningen f.eks. den daglige gentagelse på 15-20 minutter i en uges tid.

Forarbejde: udprinte og laminere Rhyming word - stafet fra www.edufun.dk i det antal sæt man har brug for(1 sæt pr 4 personer)

Jeg delte rimparrene fra www.edufun.dk i 2 dele så eleverne arbejdede med et sæt på ca. 10 par ad gangen inden alle parrene blev inddraget i efteraktivitet.

Før test: for at eleverne kan se deres fremgang laves en før test. Få dem til at skrive 20 ord ned som man har udvalgt, som orddiktat i deres kladdehæfter. Skriv ordene du lige har dikteret op på tavlen og lad eleverne selv sætte flueben ved de rigtige. Udregn procentdelen af rigtige. 1 rigtigt ord= 5%, 2 rigtige ord = 10% osv.

Efter test: samme test som før test og med samme ord. Udregn rigtighedsprocenten, herved kan eleverne se hvor meget bedre de er blevet på meget kort tid.

Arbejde med rimordene:

Edufun.dk giver forslag til en hentediktat hvor kortene hentes fysisk, men man kan også lave det hvor ordet skal huskes samt lave Quiz og byt, Mix og match, slå ord op på ordbogen.com og få dem forklaret, skrive sætninger med ordene, bruge ordene i små historier.