Debat

Kan vi lave oprør?

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter kort snak med kolleger er det blevet ret klart at jeg ikke står alene med min bekymring overfor denne målstyrede maskine der gør sit indtog i Århus i de her måneder.

Byrådet erklærer at de ikke har ansvaret for at "påtvinge" lærerne en bestemt metode at arbejde efter, blot fælles mål bliver overholdt.

Men hvem er det så der tager ansvaret for at denne maskine ruller hen over pædagogik og oplysning? Hvem tager ansvaret for om undervisningen bliver bedre, når nu vi er frataget vores faglige ansvar.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

VI har snakket om 2 punkter:

1. Hvis man seriøst mener at vi skal arbejde målstyret, hvad er det så vi ikke skal?

2. Mener man seriøst at ville stå med det ansvar for at foretage det faglige overgreb på lærerne, som det føles blandt mange af os?

Kort og præcist, hvad nu hvis vi er rigtig mange der siger, det vil vi simpelthen ikke?

Er der opbakning der ude, eller er vi en mindre gruppe der bare må rette ind?

Jeg tænker ikke dette er forbeholdt lærere i Århus, men et sted skal vi jo starte.