Debat

Bevægelse og teknologi

Vi vil gerne udvikle et produkt som kan hjælpe lærere med at integrere bevægelse som en aktiv del af undervisningen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hej

Vi er en gruppe på 3 informationsvidenskabsstuderende fra Aarhus Universitet, der på nuværende tidspunkt beskæftiger sig med et projekt der omhandler fysisk aktivitet og teknologi i folkeskolen. Vi vil med andre ord gerne udvikle et produkt som kan hjælpe lærere med at integrere bevægelse som en aktiv del af undervisningen (altså ikke noget som foregår udenfor den egentlige undervisning).

Vores nuværende designkoncept beror på at udvikle en clip-on bevægelsessensor som fastgøres til snørebåndet af en sko. Denne bevægelsessensor skal således registrere bevægelsen og sende denne data (via bluetooth eller wi-fi) til en mobil enhed fx en smartphone, tablet eller ipad.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Endvidere vil vi udvikle en app med et kartotek af simple mini-games som er designet efter at skulle kombinere læring og bevægelse. Spillene vil altså udfolde sig på den mobile enhed som eleven har i hænderne, men en væsentlig del af styringen vil foregå med benene fx ved at gå frem og tilbage, fra side til side eller hoppe og steppe.Vores umiddelbare tanker med produktet er ikke at eleverne skal blive forpustede eller udmattede som sådan - målet er at få dem i bevægelse så de ikke sidder bøjet hen over arbejdshæftet på skrivebordet i adskillige minutter.

Vi har af hensigtsmæssige årsager (vi er tidsmæssigt begrænset af universitetets rammer) valgt at fokusere på faget matematik og som udgangspunkt indskolingselever. Vi arbejder eksempelvis på nuværende tidspunkt på en spil-ide der beror på at gribe tal som falder fra toppen af skærmen (styring vha. fødderne selvfølgelig) og derved nå en given sum.

Vi har valgt at lave dette blogindlæg fordi vi godt kunne bruge noget feedback på vores ide, både i forhold til de mange udfordringer, som vi eventuelt kan støde ind i, i udviklingen af sådan et projekt, såvel som hvad I synes om det egentlige designkoncept og produktideen (er det noget I ville bruge?).   

På forhånd tak

Andreas, Eskil og Pelle