Debat
0   414

Bevægelse og teknologi

Vi vil gerne udvikle et produkt som kan hjælpe lærere med at integrere bevægelse som en aktiv del af undervisningen.

Hej

Vi er en gruppe på 3 informationsvidenskabsstuderende fra Aarhus Universitet, der på nuværende tidspunkt beskæftiger sig med et projekt der omhandler fysisk aktivitet og teknologi i folkeskolen. Vi vil med andre ord gerne udvikle et produkt som kan hjælpe lærere med at integrere bevægelse som en aktiv del af undervisningen (altså ikke noget som foregår udenfor den egentlige undervisning).

Vores nuværende designkoncept beror på at udvikle en clip-on bevægelsessensor som fastgøres til snørebåndet af en sko. Denne bevægelsessensor skal således registrere bevægelsen og sende denne data (via bluetooth eller wi-fi) til en mobil enhed fx en smartphone, tablet eller ipad.

Endvidere vil vi udvikle en app med et kartotek af simple mini-games som er designet efter at skulle kombinere læring og bevægelse. Spillene vil altså udfolde sig på den mobile enhed som eleven har i hænderne, men en væsentlig del af styringen vil foregå med benene fx ved at gå frem og tilbage, fra side til side eller hoppe og steppe.Vores umiddelbare tanker med produktet er ikke at eleverne skal blive forpustede eller udmattede som sådan - målet er at få dem i bevægelse så de ikke sidder bøjet hen over arbejdshæftet på skrivebordet i adskillige minutter.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi har af hensigtsmæssige årsager (vi er tidsmæssigt begrænset af universitetets rammer) valgt at fokusere på faget matematik og som udgangspunkt indskolingselever. Vi arbejder eksempelvis på nuværende tidspunkt på en spil-ide der beror på at gribe tal som falder fra toppen af skærmen (styring vha. fødderne selvfølgelig) og derved nå en given sum.

Vi har valgt at lave dette blogindlæg fordi vi godt kunne bruge noget feedback på vores ide, både i forhold til de mange udfordringer, som vi eventuelt kan støde ind i, i udviklingen af sådan et projekt, såvel som hvad I synes om det egentlige designkoncept og produktideen (er det noget I ville bruge?).   

På forhånd tak

Andreas, Eskil og Pelle

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.752 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.913 andre er allerede tilmeldt