Debat
16   601

Den danske folkeskole i frit fald

Selv om sammenhængen mellem pris og kvalitet naturligvis ikke er 1 : 1, er den en realitet, som intet tænkende menneske vil benægte. Vi ynder at forestille sig, at vores folkeskole hører til blandt verdens dyreste. Sandheden er, at målt på prisen pr. undervisningstime er Danmark med reformen røget helt ud af den gruppe af lande, vi normalt sammenligner os med. Det skal tilmed ses i lyset af, at reformen foreskriver en undervisning, som er meget varieret og facilitetskrævende, samarbejdskrævende, individualiseret, inkluderende og feedbackorienteret, hvilket alt andet lige altsammen er indiskutabelt fordyrende krav.

Ovenstående diagram taler for sig selv. Det bygger dels på oplysninger fra den i skrivende stund nyeste tilgængelige OECD-rapport 'Education at a Glance' (2014), dels (for Danmarks vedkommende) på 2015-tal fra undervisningsministeriet og kommunerne.

 

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ