Debat

Sixtus

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I anledning af, at Sixtus er gået mere og mere over til at være kursusejendom, har undertegnede indsendt følgende til Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse:

Påskeferien er netop forbi med et på alle måder vellykket ophold på Sixtus.

Flere ville gerne komme igen til storebededagene eller Kristi himmelfartsdagene eller pinsedagene eller en gang sidst i sommerferien, men der er lukket. Hvad så ind imellem? Ja, da er der optaget af kurser!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi feriegæster med flere føler, at man langsomt trænger os mere og mere ud til fordel for kurser.

Grunden til, at Danmarks Lærerforenings tidligere formand Stinus Nielsen købte ejendommen, var, at lærere og pensionister, der havde brug for rekreation, hvile eller ferie, skulle kunne komme hele året på den erhvervede ejendom.

Men gennem de senere år er kurserne blevet hyppigere og hyppigere og har dermed trængt Sixtus' egentlige formål mere i baggrunden, således at der nu kun er få perioder om året, hvor der er plads til dem, Sixtus oprindelig er købt til.

Poul Sigersen Nielsen

København

A. Toft-Nielsen

Frederiksberg

Vilhelm Humlum

Silkeborg

Svar

Jeres henvendelse har været drøftet på hovedstyrelsesmødet i maj.

Foreningen har et stort ønske om, at kursuscentrene virker attraktive over for medlemmerne. Foreningen har dog også et ønske om, at medlemmernes investerede kapital giver et fornuftigt afkast, da kursuscentrene dermed bidrager til så små kontingentstigninger som muligt.

For at både ferie- og rekreationsgæster, kredse og eksterne kunder kan få glæde af ophold på Sixtus, har man valgt, at ferieophold primært holdes i skoleferierne. Grunden til denne opdeling skal ses i lyset af, at et miks mellem kursister og ferie- og rekreationsgæster adskillige gange har givet problemer - især for sidstnævnte gruppe.

For god ordens skyld skal det oplyses, at Sixtus har haft åbent i bededagsferien og Kristi himmelfartsferien. Endvidere har Sixtus åbent i pinsefeien (21.-25. maj), i en del af sommerferien (fra 18. juni til 10. juli og fra 25. juli til 9. august), efterårsferien (15.-25. oktober) samt i julen og nytår.

Foreningen håber, at ovennævnte har givet jer fyldestgørende svar, og håber fortsat, at I vil benytte Sixtus.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF