Debat

Nu skal organisationsgraden stå sin prøve

Om lidt er der valg til Hovedstyrelsen. Ved sidste valg var stemmeprocenten historisk lav. 34,5 % valgte at afgive deres stemme. Derfor er der en stor opgave forude for både kredse og tillidsrepræsentanter - vi skal have medlemmerne til at tage stilling!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidst vi stemte, var der ikke meget at stemme om. Der var 22 kandidater til 20 pladser i Hovedstyrelsen, så det var lidt en 'Robinson'-afstemning. Jeg håber og tror at det bliver anderledes ved dette valg. 

Hovedstyrelsen trækker hovedlinjerne i Danmarks Lærerforening. Det er måske ikke tæt på det enkelte medlems hverdag, men det er særdeles væsentligt for de overordnede politiske strategier at Hovedstyrelsen har et solidt mandat bag sig. Det mener jeg godt man kan stille spørgsmålstegn ved, om en hovedstyrelse valgt med godt en trediedel af medlemmerne har. 

Historisk har det aldrig været det store trækplaster at stemme til hovedstyrelsesvalget. I hvert fald har jeg ikke kunnet finde stemmeprocenter over 50 på en hurtig gogglesøgning. Det er ærgerligt. Danmarks Lærerforening er kendetegnet ved en stor organisationsgrad og et velfungerende indre demokrati. Derfor undrer det mig, at der ikke for længst er blevet taget fat i problematikken om den lave stemmeprocent, men det kan vi jo nå endnu. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Lad derfor dette være min opfordring: Tal med dine kollegaer om valget. Fortæl dem om kandidaterne. Fortæl om hovedstyrelsens arbejde. Sæt plakater op på skolen. Lav en happening ud af valget. Gå rundt med en bærbar, og få kollegaerne til at tage stilling. 

En stærk hovedstyrelse, er en hovedstyrelse med en stærk opbakning. En stærk lærerforening, har en velfungerende medlemsdemokrati med medlemmer der aktivt tager stilling. Vi skal have et valg med en historisk høj deltagelse.