Anmeldelse DLF
0   416

Kredsen. 3c. 13. Amager 1932-2007

Fakta


Titel
Kredsen. 3c. 13. Amager 1932-2007

Forfatter
Poul Feldvoss

Sider
178 sider


Bogen kan bestilles hos Dragør og Tårnby Lærerkreds

Type
Bog

Forlag
DLF kreds 13

I 1932 var der omkring 50 lærere i Tårnby, Dragør og Store Magleby Kommuner på Amager. 26 af disse udtrykte i et brev til Danmarks Lærerforening ønske om at indtræde i en nyoprettet kreds for Amager-lærerne. De resterende, der ikke aktivt havde udtrykt ønske om kredstilhørsforhold, forblev automatisk medlemmer af kreds 3a, der øjensynlig i altdominerende omfang varetog interesser for lærerne i "Gjentofte".

Artiklen fortsætter under banneret

Det var vilkårene for nærdemokratiet for godt 75 år siden. Men med førstelærer Vilhelm Lund fra Store Magleby Skole fik Amager-lærerne foden under eget bord - i billedlig forstand, ganske vist, for der var stadig langt til kredskontor og foreningsfane.

Denne smukke jubilæumsbog - der også er et fint skolehistorisk arbejde - fortæller historien om etablering af lærerkurser, kredsblad, før sådan nogle blev moderne, festerne og naturligvis portrætter af skiftende formænd og andre nøglepersoner. Og ikke mindst kampen i forbindelse med skoleloven af 1958, hvor en del af kredsens lærere satte sig i spidsen for en landsdækkende kampagne, for at DLF skulle etablere en konfliktfond, så der var noget at stå imod med, hvis vilkårene for arbejdet under den nye lov blev for uspiselige. Det skabte røre i andedammen rundt omkring. Men DLF fik sin Særlig Fond.

En spændende bog, der ud over det rent foreningshistoriske også fortæller mange historier om folkeskolens udvikling og vilkår i et byområde med vokseværk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ