Anmeldelse Pædagogik
0   276

Liv i skolen

Fakta


Titel
Liv i skolen

Pris
125 kroner

Type
Bog

Forlag
VIA University College

Temanummeret med titlen "Internationalisering i skolen" er overskueligt bygget op og dækker en del af det informations- og inspirationsbehov, der er opstået på området, efter at kravene til det globale perspektiv i grundskolen er skærpet.

Artiklen fortsætter under banneret

Tidsskriftet består af en række artikler, der veksler mellem at beskrive konkrete projekter, der har fundet sted, og oplyse om, hvorfor det globale perspektiv er vigtigt i grundskolen. Bladet henvender sig dermed direkte til lærere og skoleledere.

Der er tale om lange artikler, hvor det er prioriteret at skrive om både det gode internationale projekt, og hvad projektet skal bruges til i arbejdet med at udvikle de danske børn og unge, således at de kan indgå på lige fod med resten af verdens børn og unge i et globaliseret samfund.

Set i en skolepolitisk sammenhæng er det interessant, at der i arbejdet med internationalisering eksisterer en afstandtagen fra de skolesystemer i verden, der har fokus på evaluering og test. Evaluering og test beskrives som negative opgaver, der fjerner lærerens fokus fra at give eleverne kundskaber og kompetencer, de kan bruge i en globaliseret verden. Dannelsesformålet bliver derimod fremhævet som det, der er perspektiver i. Det giver vores børn og unge muligheder for at navigere i de mange forskellige kulturer i verden gennem et indgående kendskab til og forståelse for egen kultur.

Et godt temanummer, der er brug for både i den skolepolitiske debat og i det konkrete arbejde med børn og unge i skolen. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ