Anmeldelse Pædagogik
0   289

Psykologiske perspektiver på intervention

Psykologiske perspektiver på intervention

Fakta


Titel
Psykologiske perspektiver på intervention

Pris
358 kroner

Sider
356 sider

Type
Bog

Forlag
Dansk Psykologisk Forlag

Jens er ked af at gå i skole og er derfor indstillet til Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Casen er let genkendelig. De fleste lærere har en Jens i klassen, for der findes mange Jenser rundt omkring i landet. Lærere og andre professionelle vil derfor have glæde af den metode, som bogen tilbyder.

Artiklen fortsætter under banneret

Metoden hedder intervention og bliver belyst gennem otte forskellige artikler. Der kan være tre forskellige formål med at anvende metoden: Ønsket om forebyggelse, ønsket om at stimulere og ønsket om at kompensere.

Alle otte vinkler indeholder primært et af formålene, og valget af vinkel skal derfor foretages ud fra, hvilket formål man som professionel har med at anvende metoden. For eksempel har den kognitive vinkel til hensigt at ændre den måde, hvorpå Jens tænker og dermed vil agere i verden. Der er her tale om et stimulerende formål med metoden. Den neuropsykologiske metode er kompensatorisk. Det kompensatoriske formål kommer til udtryk ved, at metoden tilbyder redskaber til at kompensere for de ting, Jens ikke kan.

Bogen tilbyder nogle meget fine redskaber, der i høj grad er brug for i en folkeskole, der skal kunne rumme mange forskellige slags børn. I en tid, hvor inklusion er et nøgleord i folkeskolen, er det vigtigt, at lærere og andre professionelle tilbydes redskaber, de konkret kan bruge i dagligdagen, når de skal sørge for, at Jens er glad for at gå i skole.

Desværre er bogen holdt i et højtravende akademisk sprog, der kobler 95 procent af målgruppen fra. Alene titlen vil få størsteparten af målgruppen til at springe den over.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ