Lærer til lærer
0   420

Store tanker kræver store masker

Strik et rum - det giver gode tanker...og interaktivitet

Så hold masken for her kommer det: Vi sidder 5 mennesker med afsæt i de ”gamle” fag: Håndarbejde og sløjd i de smukke omgivelser på Vallekilde højskole. Kurset hedder ”Design i dialog med stedet”. Forstyrrelserne kommer og går i form af billeder af guerilla-sløjd, yarn-bombing og Heidi Philipsen eller spørgsmål til designprocessen, diskussioner om konvergens eller divergens eller hvor grænsen går mellem håndværk & design og billedkunst…..Processen er egentlig forholdsvis enkel: 

•    Find et egnet sted til jeres installation (og er det nu en billedkunstterm eller skal vi kalde det vores projekt eller design eller…)

Artiklen fortsætter under banneret

•    Lad tankerne flyde - hvad kan vi bidrage med - hvilket problem kan vi løse…

•    Så skal der ind og leges med ideerne - til det brug fik hver gruppe udleveret en kuvert med spørgsmål til at forstyrre tankerne lidt. Der var spørgsmål a la: ”Hvad sker der hvis I ændrer skalaen - laver det enten 10 gange større eller 10 gange mindre?” ”Hvad sker der, hvis I bruger stedet/genstande til en leg eller et spil?” I kuverten var også billeder til at bruge til associationsleg eller der skal inkorporeres i designet.

•    Sidst men ikke mindst kommer der en pose med materialer - her kan man med fordel tænke i genbrug blev holdet enige om.

Så gik vi i gang - tankerne myldrede og mange kompetencer kom i spil. Vi fandt et skønt sted med en bænk…. 

……..som vi jo synetes manglede hygge og lidt komfort. Og som alle kan se er der en naturlig strikkepind i den næsten vandrette gren øverst. Så kom vi til materialerne. I vores pose var kun garn, så der blev netværket med service-medarbejderne så vi kunne få en strikkepind mere. Så blev der armstrikket, for store tanker kræver store masker….i den lille kuvert med forstyrrelser fik vi inspiration til at få de små spirende tanker med i form af strikketøj på tandstikker - havde vi haft mere tid, var det store strikketøj meget mere fintmasket og havde fået en spilleplade til et kryds-og-bolle strikket ind. Her er skitsen: På kun 3 timer nåede vi langt.

Så nu er vi 5 endnu klogere håndværk og design lærere med en fantastisk formiddag i bagagen og mod på at gå ud med ungerne og gå i dialog….med godt håndværk i en ikke-provokerende og ikke-ødelæggende dialog 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.183 andre er allerede tilmeldt