Blog
1   476

Hvad med forankring af demonstrationsskoleprojekterne?

Abonner på nyt om Den digitale skole i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi er rigtig gode til at iværksætte projekter. Men de mange ressourcer, der er lagt i demonstrationsskoleprojekterne, fortjener også en indsats mod forankring.

Vi fik i seneste uge nogle konkrete pejlinger på effekt ved it-understøttet undervisning. Det skal selvfølgelig udnyttes. Thomas Illum beskrev vores tendens til” projektitis” og dermed en hint om, at det ikke er nok at søsætte projekter. Der skal også forankring til!

  • For deltagende skoler drejer det sig om skalering på skolen og i den pågældende kommune.
  • For andre projekter drejer det sig om transformering til anderledes omgivelser.
  • Sidst men ikke mindst står vi i forbindelse med brugerportalsinitiativet over for en proces, hvor vi har større behov end nogensinde for at arbejde målrettet med elevens læring understøttet af it.

Formidling er ikke nok, og vi har desværre ikke en udviklet praksis for arbejde med forankring. Resultaterne fra demonstrationsskoleprojektet er måske gyldige i 2-3 år. En varm anbefaling skal derfor lyde på en opfordring til KL, STIL, forskerne og parter fra folkeskolens dagligdag om at formidling af resultaterne følges op med konkrete forankringstiltag. Der er stadig midler i puljen for øget anvendelse af it i folkeskolen.

Kun det der forankres har værdi!

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.874 andre er allerede tilmeldt