Anmeldelse Læsning
0   308

Læsevanskeligheder og it

Læsevanskeligheder og it

Fakta


Titel
Læsevanskeligheder og it

Forfatter
Helga Hansen

Pris
138 kroner

Sider
56 sider

Serie
Den gule serie

Type
Bog

Forlag
Landsforeningen af Læsepædagoger

På alle skoler findes nu computere. De er vigtige arbejdsredskaber for alle elever, men især for elever med læsevanskeligheder kan de være et uvurderligt redskab. Det kræver selvfølgelig, at læreren ved, hvilke vanskeligheder eleven har, og hvordan de kan afhjælpes via kompenserende foranstaltninger som scanning og oplæsning af tekster eller via særlige undervisningsprogrammer.

Artiklen fortsætter under banneret

Første halvdel af bogen handler om sproglig opmærksomhed og læse- og skriveprocesser. Det er videnstunge kapitler med brug af mange fagtermer, der ikke altid forklares, samt mange henvisninger til den relevante faglitteratur.

Dernæst følger et kort kapitel med gennemgang af relevante it-programmer, herunder SecondGuess og CD-ORD 6.

I sidste del af bogen gennemgås undervisningsforløb med tre elever fra henholdsvis 1., 5. og 8. klasse. Her demonstreres, hvordan it-programmer kan forbedre den enkelte elevs udbytte af læse- og skriveundervisningen.

Den meget teoretiske første halvdel af bogen kunne være kommet læseren i møde med en lidt bredere fremstillingsform og lidt flere ordforklaringer, da ikke alle lærere har den relevante faglitteratur, der henvises til, i bogreolen.

I sidste del af bogen hjælpes læseren langt mere på vej med eksempler på undervisningsforløb og programmer. Skærmbilleder illustrerer undervisningen. Enkelte termer som for eksempel "inferens" kunne dog også her med fordel forklares.

Bogen anbefales til lærere i både special- og normalundervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
459 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.182 andre er allerede tilmeldt