Anmeldelse

Læsevanskeligheder og it

Læsevanskeligheder og it

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På alle skoler findes nu computere. De er vigtige arbejdsredskaber for alle elever, men især for elever med læsevanskeligheder kan de være et uvurderligt redskab. Det kræver selvfølgelig, at læreren ved, hvilke vanskeligheder eleven har, og hvordan de kan afhjælpes via kompenserende foranstaltninger som scanning og oplæsning af tekster eller via særlige undervisningsprogrammer.

Fakta:

Titel: Læsevanskeligheder og it

Forfatter: Helga Hansen

Pris: 138 kroner

Sider: 56 sider

Serie: Den gule serie

Type: Bog

Forlag: Landsforeningen af Læsepædagoger

Første halvdel af bogen handler om sproglig opmærksomhed og læse- og skriveprocesser. Det er videnstunge kapitler med brug af mange fagtermer, der ikke altid forklares, samt mange henvisninger til den relevante faglitteratur.

Dernæst følger et kort kapitel med gennemgang af relevante it-programmer, herunder SecondGuess og CD-ORD 6.

I sidste del af bogen gennemgås undervisningsforløb med tre elever fra henholdsvis 1., 5. og 8. klasse. Her demonstreres, hvordan it-programmer kan forbedre den enkelte elevs udbytte af læse- og skriveundervisningen.

Den meget teoretiske første halvdel af bogen kunne være kommet læseren i møde med en lidt bredere fremstillingsform og lidt flere ordforklaringer, da ikke alle lærere har den relevante faglitteratur, der henvises til, i bogreolen.

I sidste del af bogen hjælpes læseren langt mere på vej med eksempler på undervisningsforløb og programmer. Skærmbilleder illustrerer undervisningen. Enkelte termer som for eksempel "inferens" kunne dog også her med fordel forklares.

Bogen anbefales til lærere i både special- og normalundervisning.