Debat

Lad os måle lærernes betænkelighed ved den læringsmålsstyrede undervisning

En opfordring til og mulighed for at måle den læringsmålstyrede undervisnings popularitet blandt lærerne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den målstyrede tavshed har sænket sig over lærerværelserne. Er det, den, som tier, samtykker, der gør så gældende, eller er det ubehaget ved at tage ordet med en kritisk bemærkning, når du ved, at ledelsen øjeblikkeligt stopper dig og siger, at mødet om læringsmålstyret undervisning ikke er det rigtige forum at diskutere læringsmålstyret undervisning i? Censuren undskylder de så ofte med, at man ikke diskuterer i implementeringsfasen. Men der har aldrig været en debatfase eller beslutningsfase, ikke på lærerværelserne, ikke blandt elever og forældre, ikke engang i folketinget.

Jeg glemte noget i min ellers lange og grundige argumentation mod den læringsmålstyrede (målingsstyrede) undervisning:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

MÅLINGSSTYRET UNDERVISNING - DEN SYNLIGT BEDSTE DÅRLIGE UNDERVISNG

https://www.folkeskolen.dk/571984/maalingsstyret-undervisning---den-synligt-bedste-daarlige-undervisning

Jeg ville have opfordret til, at vi spytter hold kæft bolsjet ud og siger, hvad vi mener, at vi får den debat om menneske- og læringssynet i den læringsmålstyrede undervisning, der aldrig har været. Hvis vi tier og adlyder, på trods af at vi ikke føler noget ejerskab til den enerådende og ensrettende metode, mister vi både selvagtelse og motivation. Det er synd for os og det er synd for eleverne.

Måske kan dette målingseksperiment sætte mere fut i debatten:

Hvis du er betænkelig ved den læringsmålstyrede undervisning og måden den bliver tromlet igennem på, så anbefal dette indlæg.

Hvis du er begejstret (eller bare lidt positiv) for den læringsmålstyrede undervisning, så skriv, hvorfor, i kommentarsporet her eller under mit indlæg:

https://www.folkeskolen.dk/571984/maalingsstyret-undervisning---den-synligt-bedste-daarlige-undervisning

Oplys dine kolleger om denne mulighed for meningstilkendegivelse!