Louise Møller Hansen fra Mønsted Skole blev tirsdag kåret som Danmarks mest inspirerende og aktive lærer.

Viborg-lærer kåret som Danmarks mest aktive og inspirerende lærer

Danmarks Idrætsforbund, DIF, har kåret Louise Møller Hansen fra Mønsted Skole som Danmarks mest aktive og inspirerende lærer. Hun inspirerer både elever, kollegaer og forældre til mere og bedre bevægelse i skoledagen, lyder begrundelsen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med prisen som Danmarks mest aktive og inspirerende lærer ønsker DIF at hylde de idrætslærere, som hver dag benytter sig af bevægelse i undervisning til at inspirere og skabe glæde. Tirsdag overrakte de prisen til lærer på Mønsted Skole i Viborg Kommune Louise Møller Hansen for den inspiration, hun er for både eleverne, kollegaer og forældre. 

Det var en overrasket Louise Møller Hansen, der modtog prisen:

"Jeg ryster helt i benene. Jeg havde slet ikke set den komme. Men det er også vigtigt for at sige, at det her er en pris til hele lærerteamet og skolen. Den her pris deler vi", siger hun og fortæller om sin undervisning:

"Jeg tager udgangspunkt i, hvordan eleverne har det på den enkelte dag, og hvor det er, de har brug for, for at få mest muligt ud af dagen. Og så sørger jeg for, at de prøver kræfter med mange forskellige former".

Tydelige mål for idrætsundervisningen inspirerer idrætstrætte elever

Skoleleder: Indbegrebet af en ildsjæl

Kåringen foregik i skolens aula, hvor mere end 200 elever var samlet. Det er skoleleder på Mønsted Skole, Søren Borup, som har indstillet Louise Møller Hansen til prisen:

"Louise er indbegrebet af en ildsjæl, når det kommer til bevægelse. Hendes kærlighed til idræt smitter af på eleverne, kollegaerne og forældrene. Og så er hun enormt inkluderende og tager udgangspunkt i elevernes behov. Det er den, måde vi opnår den bedste læring", siger han.

DIF's næstformand Preben Staun holdt tale til kåringen:

"Louise og Mønsted Skole er et godt eksempel på, hvordan bevægelse i undervisningen bliver tænkt hele vejen rundt. Det er vigtigt, at det bliver prioriteret hos både lærere, skoler, i kommunen og i foreningerne".

Læs mere om idræt på det faglige netværk