Debat

Vi mener det alvorligt

Vi vil skabe konkrete forbedringer i vores medlemmers arbejdsforhold.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ud over det daglige arbejde, som tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og kredse gør, så gør DLF i dette efterår en fælles samlet indsats for at nå det mål. Vi vil gøre brug af overenskomstens bestemmelser om arbejdstid - og vi opfordrer tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter på alle skoler og arbejdspladser til at holde møde for alle medlemmer i de første to uger i november. Den fælles indsats fra alle medlemmer vil have en kæmpe stor betydning for, at vi som samlet forening kan lykkes med at nå vores mål.

Det skal være muligt at undervise med god kvalitet, og vi vil styrke den sociale kapital og arbejdsmiljøet på de arbejdspladser, hvor medlemmer af Danmarks Lærerforening er ansat. Det mål har KL skrevet under på at ville arbejde for ved overenskomsten. Grænsen for, hvor mange undervisningstimer en lærer kan levere på forsvarlig vis, er for længst overskredet langt de fleste steder, og alligevel vil det tal stige mange steder til næste år på grund af besparelser.

Derfor er det bydende nødvendigt, at der prioriteres tid til at forberede undervisningen, og det er det, bilaget om arbejdstid i overenskomsten handler om. Der står for eksempel, at lærere skal have fastlagt sammenhængende og effektiv tid til både individuel og fælles forberedelse. Der står også, at den tid som udgangspunkt ikke må bruges til andet, og hvis det alligevel skulle blive nødvendigt, så skal skolelederen anvise, hvornår læreren så kan forberede undervisningen. På møderne på skoler og andre arbejdspladser vil vi følge op på, i hvor høj grad de i alt 15 bestemmelser om arbejdstid i overenskomsten er opnået. Den viden vil blive bragt videre til kredsen og til DLF centralt, hvor den skal danne baggrund for videre debatter med vores arbejdsgivere. Og på møderne kan vi også aftale, hvilke konkrete forbedringer tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter skal arbejde for at få gennemført på arbejdspladsen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I perioden fra 1.-19. oktober er alle tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter i DLF inviteret til møder med repræsentanter fra foreningens ledelse og kredse. Her får de inspiration og materialer til møderne på deres arbejdspladser og viden om, hvilke muligheder de har for at skabe konkrete forbedringer.

Det er svært at få tid i den ekstremt pressede hverdag, men alles indsats betyder noget for det videre arbejde med at skabe forbedringer - så kom til mødet på din skole, og bak op om din tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant.