Blog
0   302

Tysklærerdag og genforeningsdag

Abonner på nyt om Tyskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Den 3. oktober er det 25 år siden, at flertalsformen for Tyskland blev afskaffet og "det det var" (det tidligere DDR) blev optaget i Forbundsrepublikken Tyskland. Som optakt til dette glædelige jubilæum mødtes 70 tysklærere dagen før på Gammel Avernæs på Fyn for at afholde landets første egentlige tysklærerdag.

Med en generøs donation fra den tyske ambassade i København blev det muligt for Tysklærerforeningen for Grundskolen at afholde sin første tysklærerdag med et alsidigt program med tre foredragsholdere og to workshops. Lene Lauersen, læringskonsulent fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, lagde ud med Grammatik, ja, men hvilken og hvordan? og et budskab om kommunikativ samdrægtighed af form og indhold og lagde hermed glimmerende op til Jette von Holst-Pedersens Kreative Textsarbeit für den Deutschunterricht med eksempler på, hvordan de såkaldte chunks (bedst oversat til lækre pølseskiver i tyskfaglig kontekst) effektivt kan bruges i tyskundervisningen.  Nana Michelsen og Jacob Chammon stod for hver sin workshop: hhv. med titlen Bewegung, bitte! Fokus på bevægelse i tyskundervisningen og Det kan cooperative Learning også! Dagens sidste oplægsholder var Siegfried Matlok, politisk kommentator og tidligere chefredaktør for Danmarks tysksprogede dagblad Nordschleswiger, der bandt en knude til 25 året for Tysklands genforening med mange selvoplevede anekdoter og det dansk-tyske forhold i almindelighed.

Til de mange der desværre ikke kunne findes plads til:Verzweifelt nicht! Der kommer en ny tyskerlærerdag i 2016. Den tyske genforening skete på et historisk heldigt tidspunkt. Tysklærerdagen er på lignende vis kommet godt fra start. Enighed gør som bekendt stærk og én forening for tysklærere i Danmark burde ses som en vision der forhåbentligt ikke må vente til engang om 25 år.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
839 andre er allerede tilmeldt