Lærer- og efteruddannelse
3   2006

Masser af gode bachelor- og diplomprojekter at vælge imellem

Lærerprofession.dk har nomineret de projekter, som i år skal dyste om at få fagbladet Folkeskolen og professionshøjskolernes priser for årets bedste pædagogiske afhandlinger fra skoleområdet. Om en uge udvælger to komiteer af forskere og professionsrepræsentanter så de projekter, der skal præmieres.

PRISER FRA LÆRERPROFESSION.DK

Lærerprofession.dk-priserne uddeles 13. november. Hæderen går til forfatterne til de bedste bacheloropgaver og de bedste diplomopgaver.
Lærerprofession.dk er oprettet af professionshøjskolerne og fagbladet Folkeskolen for at inspirere og for at skabe debat om lærerpraksis og professionsudvikling. Alle projekter, som indstilles af professionshøjskolerne, ligger på lærerprofession.dk til inspiration til både praksis og studier.
 

Der præmieres både bachelorprojekter og diplomprojekter, og der uddeles en særpris til et projekt, der handler om drenge og piger i skolen.

Dommerne har i alt nomineret ti professionsbachelorprojekter, og Jens Madsen, lektor ved Professionshøjskolen Sjælland, der er medlem af komiteen, fremhæver, at mange flere end de nominerede projekter har et højt niveau.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det har været et hårdt arbejde at indsnævre feltet til de ti, der skal gå videre, fordi der er så mange bud på velgennemførte akademiske projekter, der undersøger praksis. Det tyder på, at bachelorprojektet har fundet den plads, som det bør have i den danske læreruddannelsesmodel," siger Jens Madsen.

Det er vejledere på professionshøjskolernes læreruddannelser, som indstiller projekterne. I år er der indstillet 53 bachelorprojekter, hvor der sidste år var indstillet 54. Der er indstillet ni diplomprojekter. I 2014 var det 11.

"Det store antal indstillinger peger også på, at bachelorprojektet er i god gænge, og at rigtig mange lærerstuderende lykkes med at gennemføre spændende og læseværdige studier og at gøre det på en systematisk og videnskabelig måde," siger lektoren.

Jens Madsen fæstner sig ved den store spredning i emner:

"Det lærerfaglige felt bliver dækket fint ind, og det er en god grund til at publicere projekterne, sådan som det sker på Lærerprofession.dk."

Priserne uddeles den 13. november ved et arrangement i København.

De nominerede bachelorprojekter 

De nominerede diplomprojekter 
Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

De bedste professionsbachelorprojekter og pædagogiske diplomprojekter

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.262 andre er allerede tilmeldt
INDSTIL DE BEDSTE PROJEKTER

Lærerprofession.dk offentliggør hvert år udvalgte bachelor- og diplomprojekter fra skoleområdet, så studerende og undervisere kan hente inspiration til, hvordan gode projekter ser ud.

Som eksaminator eller censor skal du inden onsdag 19. august indstille de projekter, som er originale, inspirerende og kan være med til at udvikle lærerprofessionen og skolen.

Indstillingsskema