Anmeldelse Matematik
0   404

Matematik er også sprog

Vi kender det godt. Når et problem er rigeligt stort, begynder vi helt automatisk at sætte ord på. Enten ved at tale højt for os selv eller ved indre tale. Mundtlig matematik styrker elevernes grundlæggende talforståelse.

Tal om tal

Fakta


Titel
Tal om tal

Forfatter
Margit Holm

Pris
264

Sider
80

Forlag
Forlaget Matematik

"Tal om tal" indeholder masser af praktiske anvisninger på, hvordan vi kan sætte fokus på mundtlighed i matematikundervisningen i indskolingen. For matematik er også sprog.

Artiklen fortsætter under banneret

"Tal om tal" er delt i to dele. I den første del af bogen er der fokus på den strukturerede samtale. Her er der oplæg til, at læreren med interview og samtaleark kan danne sig et kvalificeret overblik over, hvordan de enkelte elever tilgår matematikken. Eleven får mulighed for at sætte ord på, hvad han/hun ved, og det kan for læreren være en stor hjælp til at formulere læringsmål for den enkelte elev.

Den anden og største del af bogen indeholder en grundig beskrivelse af 21 forskellige aktiviteter til at arbejde med talforståelse. Aktiviteterne kan differentieres og bruges af hele klassen eller af mindre grupper.
Alle aktivitetsforslag har en enkel og klar struktur med beskrivelse af materialer, der skal benyttes, introduktion til aktiviteten, beskrivelse af, hvordan aktiviteten skal udføres, kommentarer og læringsmål med aktiviteten for den enkelte elev. Til hver enkelt aktivitet er der samtidig oplistet kompetencemål og færdigheds- og vidensmål fra forenklede Fælles Mål.

"Tal om tal" er et rigtig godt værktøj i arbejdet med at formulere læringsmål for den enkelte elev og sætte fokus på mundtlighed i matematikundervisningen i indskolingen. Vigtigt og helt i tråd med intentionerne i forenklede Fælles Mål for matematik.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.018 andre er allerede tilmeldt