Debat
0   109

Ja, og lige lidt hjælper det

Her i min pensionisttilværelse hænder det, at jeg tager en stak af Folkeskolen og bladrer dem igennem. Det er let gjort, for det kører stadig efter devisen: Her går det godt, fru kammerherreinde. Vi herser og regerer og eksperimenterer. Ja, og lige lidt hjælper det.

Men i nummer 8 er der sandelig nogle fornuftige ord. I en ph.d.-afhandling af Hanne Knudsen siges det med rene ord: »Der skabes en afmægtig folkeskole, som ser problemer, men ikke kan løse dem, fordi løsningen er placeret i familien. - Umiddelbart kan man undre sig over, at det ses som forældrenes opgave at løse problemerne i skolen, og det gør ikke lærernes arbejde lettere«.

Artiklen fortsætter under banneret

Netop ikke! Hvis lærerne skal løse deres opgave i fred og frihed og med tillid til egne kompetencer og tage det fulde ansvar for undervisningens indhold, tilrettelæggelse og metode, skal forældrenes indflydelse standse ved skolens port.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ