Debat

Ingen judolærer til studerende

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Århus Seminarium tilbyder selvforsvarskurser til lærerstuderende, fordi eleverne i skolerne nogle gang slår eller taler grimt til lærerne. Det synes jeg er en forkert vej at gå.

Samfundet har ændret sig, skolen har ændret sig, og derfor ser man mere vold eller dårligt sprog i skolen. Det skal de studerende selvfølgelig lære om, men de skal ikke bruge tid på selvforsvar. I stedet skal de lære at forebygge med bedre kommunikation, aflæse signaler og samarbejde med kolleger og forældre.

Sker der overgreb fra elever - eller lærere - skal det meldes, fordi det er en voldsom overskridelse af, hvad der hører hjemme i skolerne. Ved at benytte os af selvforsvar og undervise kommende lærere i judo forringer vi vores superskole og accepterer vold og forkert sprog.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

At bruge sprog rigtigt i den rigtige sammenhæng er en disciplin i dansk, og derfor skal vi acceptere, at eleverne har deres eget sprog med deres venner, et andet sprog med forældre, et tredje sprog i skolen, et fjerde i fodboldklubben.

Der findes voldsomme børn og unge. Erfaringer viser, at det er godt at sprede dem ud på kommunens skoler, for sådan bliver de bedre samfundsborgere, og så kan vi undgå judolærere på seminarier.

Forkortet af redaktionen