Debat
0   98

Ingen judolærer til studerende

Århus Seminarium tilbyder selvforsvarskurser til lærerstuderende, fordi eleverne i skolerne nogle gang slår eller taler grimt til lærerne. Det synes jeg er en forkert vej at gå.

Samfundet har ændret sig, skolen har ændret sig, og derfor ser man mere vold eller dårligt sprog i skolen. Det skal de studerende selvfølgelig lære om, men de skal ikke bruge tid på selvforsvar. I stedet skal de lære at forebygge med bedre kommunikation, aflæse signaler og samarbejde med kolleger og forældre.

Artiklen fortsætter under banneret

Sker der overgreb fra elever - eller lærere - skal det meldes, fordi det er en voldsom overskridelse af, hvad der hører hjemme i skolerne. Ved at benytte os af selvforsvar og undervise kommende lærere i judo forringer vi vores superskole og accepterer vold og forkert sprog.

At bruge sprog rigtigt i den rigtige sammenhæng er en disciplin i dansk, og derfor skal vi acceptere, at eleverne har deres eget sprog med deres venner, et andet sprog med forældre, et tredje sprog i skolen, et fjerde i fodboldklubben.

Der findes voldsomme børn og unge. Erfaringer viser, at det er godt at sprede dem ud på kommunens skoler, for sådan bliver de bedre samfundsborgere, og så kan vi undgå judolærere på seminarier.

Forkortet af redaktionen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ