Uddannelsesvejledning
0   504

Stadig lige langt til 95 procent-målsætningen

For fjerde år i træk viser den såkaldte profilmodel, at omkring 93 procent af de unge, der gik ud af skolen sidste år, vil få en ungdomsuddannelse. Pigerne når regeringens 95 procents-målsætning, mens kun 91 procent af drengene vil færdiggøre en ungdomsuddannelse.

Forskellen mellem drenge og piger faldt fra otte procentpoint i 2008 til fem procentpoint i 2010, men de seneste fire år har forskellen ligget fast omkring fire procentpoint.

profilmodellen

Profilmodellen er en fremskrivning af, hvordan man forventer en ungdomsårgang vil uddanne sig i løbet af de kommende 25 år under følgende antagelser:

  • Uddannelsessystemet vil forblive, som det var i de skoleår, hvor ungdomsårgangen gik i 8. og 9. klasse.
  • Ungdomsårgangen, hvis uddannelsesadfærd fremskrives, vil bevæge sig i uddannelsessystemet på samme måde som dem, der er i uddannelsessystemet i de år, hvor ungdomsårgangen gik i 8. og 9. klasse.

Men undervisningsminister Ellen Trane Nørby er optimist og tror på, at folkeskolereformen kan medvirke til at få flere drenge videre i uddannelsessystemet:

"Det er positivt, at så mange af vores unge får en uddannelse. Den mere varierede og praksisorienterede undervisning, som folkeskolereformen lægger op til, tiltaler nogle af de drenge, som tidligere blev tabt, så vi med årene vil se, at flere drenge bliver motiverede til at tage en uddannelse," siger Ellen Trane Nørby på uvm.dk.

Tosprogede drenge halter bagud

Artiklen fortsætter under banneret

Drenge af udenlandsk herkomst ligger fortsat dig markant bag både elever af dansk herkomst og piger af udenlandsk herkomst. Kun 81 procent af drenge af udenlandsk herkomst forventes ifølge profilmodellen at fuldføre mindst en ungdomsuddannelse, skriver ministeriet.

Det er fortsat de gymnasiale uddannelser, de fleste unge forentes at gennemføre. Kun 32 procent forventes at tage en erhvervsuddannelse, og her er drengene til gengæld i flertal.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
364 andre er allerede tilmeldt

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
611 andre er allerede tilmeldt