Uskolet

Chokrapport: Djøf’ere har også følelser

Virkelighedsfjerne Excel-fanatikere og afstumpede slipsedyr i juridiske, økonomiske og administrative stillinger er også mennesker med følelser.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det afslører en ny rapport, som har sendt chokbølger gennem skaren af ordentligere mennesker med mere anstændige, dårligere lønnede erhverv, ikke mindst i undervisningsverdenen.

»Det viser sig, at disse iskolde, kalkulerende regnedrenge, der mener, at alting kan måles og vejes og gøres op i kroner og øre, godt kan finde på at gå en tur i skoven en gang imellem«, uddyber rapportens forfatter. »Mange af dem er observeret i situationer, som, helt uhørt, afslører ikke blot spor af følelser, men tilsyneladende ligefrem empati og varme«.

Beretninger om djøf'ere, der sammen med deres børn slår smut ved stranden, holder døren for ældre medborgere i myldretiden, opmuntrer gamle venner og giver deres elskede nakkemassage, gør rapporten til rystende læsning. Disse benhårde stålbrillekynikere hører endda musik en gang imellem, afslører rapporten. Ikke god musik, men alligevel.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.

Powered by Labrador CMS