Anmeldelse Skønlitteratur
2   587

Glimrende undervisningsbog om "Intet"

Guldgrube for dansk- og religionslærere i 7.-10.-klasserne. Bogen indeholder et væld af muligheder for at arbejde med Janne Tellers tankevækkende eventyrroman med de mange vigtige og eksistentielle spørgsmål.

Alt om intet

Fakta


Titel
Alt om intet

Forfatter
Lene Bekhøi og John Rydahl

Forlag
RPF - Religionspædagogisk Forlag


Pris
159

Sider
80

"Alt om intet" er en grundig og smuk elevbog, der tager de unge mennesker i 7.-10.-klasser seriøst. Det er også en ambitiøs bog, der fortjener at blive flittigt brugt i dansk- og religionsundervisningen. Med det rette miljø i klassen kan det ikke undgå at blive væsentlige timer, når man arbejder med "Intet" ud fra denne fortræffelige elevbog.

Artiklen fortsætter under banneret

Foruden et resumé af Janne Tellers roman "Intet", som hun selv kalder en eventyrroman, finder man ni kapitler, hvoraf Lene Bekhøi og John Rydahl anbefaler det første, "Det er overhovedet ikke umagen værd at være til", og det sidste kapitel, "Forbudt for børn", som fællesarbejde. De mellemliggende syv kapitler kan bruges som gruppearbejder, og der er så sandelig masser at dykke ned i for de enkelte grupper.

Første kapitel handler om at filosofere over det store og gode spørgsmål om, hvad livets mening egentlig er, og i det sidste kapitel har man mulighed for at arbejde med STORE spørgsmål, blandt andet dette: Hvorfor ulejliger Pierre Anthon sig overhovedet med at tale til sine klassekammerater oppe fra træet, hvis ingenting alligevel har betydning? Et rigtig godt – og relevant – spørgsmål, der må kunne give masser af interessante svar.

De mellemliggende kapitler hedder "Over stregen" – om tabu og provokation, "Skal der blod på bordet, før livet giver mening?" – om at ofre og ofre sig, "Jesus i småstykker" – Bibelen som inspiration, "Tretten, fjorten, voksen. Død" – om overgangen fra barn til voksen, "Det er råddenskab, der lugter" – om hvad tiden betyder, "Hvad vil I tøser med kærester?" – om kærlighed og "Ét stort skuespil" – om hvad der styrer ens liv og om valg og eksistens.

Som det fremgår, er der store sager på spil, og man vil med garanti aldrig glemme "Intet" eller timerne med denne vigtige roman, når man har arbejdet tingene så grundigt og kreativt igennem, som denne smukke elevbog lægger op til med masser af varierede opgaver.

Er det så for dystre sager? Nej, så afgjort ikke! For det første har de unge – 7.-10.-klasserne – allerede et langt liv bag sig, som forfatteren Sulaima Hind engang så rammende udtrykte det. Og for det andet har de to forfattere, Lene Bekhøi og John Rydahl, været meget omhyggelige og empatiske, så lærere og elever kan trygt gå i gang og glæde sig til store og væsentlige oplevelser.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.517 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.083 andre er allerede tilmeldt