Anmeldelse

"Brug din stemme"

"Brug din stemme"

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved kommunalvalgreformen i 1908 fik kvinder valgret ved kommunalvalg. Denne ret kunne første gang bruges ved kommunalvalgene i 1909 - for netop 100 år siden.

Fakta:

Titel: "Brug din stemme"

Type: Internet

Forlag: Sekretariatet for Kvinders Valgret

2009 er også valgår for kommunerne. I disse anledninger har Københavns Kommunes demokratifestival udarbejdet et omfattende undervisningsmateriale, "Brug din stemme", der gratis kan downloades på www.kvindersvalgret.dk

Kampen for medborgerskab og accept fortsætter i disse år, hvor debatten om danskhed, etnicitet og integration har været central. Mange nydanskere føler sig misforståede og marginaliserede og mener ikke, at de bliver mødt med velvilje. Undervisningsforslagene handler om disse spørgsmål, men også om demokrati, køn og etnicitet på et mere overordnet plan: Hvad er demokrati? Hvor er magten? Hvordan får jeg indflydelse? Er alle lige? Hvem definerer, hvad der er normalt?

Hvis man downloader hele materialet, får man 200 sider gratis undervisningsmateriale og 20 sider supplerende materiale. Materialets 12 temaer er inddelt efter deres egnethed henholdsvis til indskoling, mellemtrin og udskoling. Og det er virkelig et grundigt arbejde, de to forfattere, Bonnie Vittrup og Cecilie Nørgaard, har præsteret. Sjældent ser man så velbearbejdede og "grydeklare" materialer. De færreste vil benytte hele materialet, men der er nok at vælge imellem.

Materialet lægger op til tværfaglig undervisning i primært dansk, historie, kristendomskundskab og samfundsfag, men også billedkunst er i spil.