Anmeldelse Skønlitteratur
0   152

Hallo! Flere hundrede historier

Fakta


Titel
Hallo! Flere hundrede historier

Forfatter
Louis Jensen

Illustrator
Lilian Brøgger

Pris
250 kroner

Sider
136 sider

Type
Bog

Forlag
Gyldendal

Ved læsningen af disse små firkanter får man mobiliseret hele sit eventyrberedskab, og det er godt at få støvet af en gang imellem eller hundrede.

Artiklen fortsætter under banneret

Få kan som Louis Jensen bringe læseren på glatis og ud i de yderste tankekroge ved at tilføje en naturlig, tilsyneladende irrelevant, men stærkt billedskabende sætning, netop som vi tror at have tømt den lille firkantede tekst for indhold. Og vi accepterer uden at blinke personer, figurer og sammenhænge, vi ikke er blevet præsenteret for før.

Variation i tid, fortællervinkel og ikke mindst emner driver værket fremad. Ofte får han sproget til at handle om sig selv, når bogstaverne bliver genstande, man kan sejle i eller bygge huse på, eller som stikker af fra bøgerne for at fortælle familieskrøner om slægtninge, der blev sat til at lave stavefejl. Jensens sætninger er en suveræn vekslen mellem tankestrøm og det konkrete.

Lilian Brøggers opslag er et orgie af fabulerende fortolkning. Man kan gå på opdagelse rundt omkring i hendes skraveringer og finde det hele.

700 historier er i kassen. Vi skal nok nå frem til 1001.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.182 andre er allerede tilmeldt