Anmeldelse

Fair food

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidste år blev København Danmarks første Fairtrade-by, og i år er Danmarks første søde Fairtrade-kogebog udkommet. Målet med bogen er at "være med til at skabe bevidsthed og eftertænksomhed - både i forhold til de råvarer, der bliver brugt hjemme i køkkenet, og i forhold til de mennesker, der dyrker råvarerne".

Fakta:

Titel: Fair food

Pris: 300 kroner

Sider: 157 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Ti af landets bedste kokke har bidraget med lækre opskrifter, og fem fotografer har taget flotte, farverige billeder. Hver råvare har sin historie, som bliver fortalt. Hver råvare har fået tildelt sin helt egen kok, der bruger den i alle sine opskrifter. De råvarer, vi møder i de søde mundgodter, er blandt andet vanilje, kaffe, chokolade, bananer og roser. Til gengæld savner jeg bøndernes historie og håber på, at der kommer en fortsættelse, hvor jeg også kan læse om dem. 

Der er stor variation i sværhedsgraden af opskrifterne, nogle opskrifter kan laves af de fleste, og nogle udfordrer selv garvede dessertmagere. De færdige resultater er dog umagen værd og smager fantastisk.

"Fair food" er en smuk bog på mange niveauer og kan bruges til at skabe bevidsthed og eftertænksomhed både hjemme og i folkeskolen. Specielt tværfagligt mellem hjemkundskab og fag, hvor handel og etik debatteres. Nogle af opskrifterne kan bruges i tilberedningsmetodik på seminarierne. Velbekomme.