DLF-kongres '15
0   270

Tillidsvalgte har for lidt tid

Arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanterne har ikke den fornødne tid til deres arbejde som tillidsvalgte, og vilkårene er blevet markant ændret de seneste år, sagde formand for organisations- og arbejdsmiljøudvalget i DLF Thomas Andreasen. Både centralt og lokalt skal foreningen have fokus på problemet.

Vilkårene for tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter har været et af DLF's fem indsatsområder siden OK13. Thomas Andreasen nævnte, at foreningen netop her fra 1. august har ændret uddannelsen til de tillidsvalgte for at styrke deres strategiske kompetencer.

"Det er lykkedes flere steder at få egentlige aftaler om tid til tillidsrepræsentanternes arbejde. Det er sværere, når det gælder aftaler for arbejdsmiljørepræsentanterne", sagde han i sit oplæg.

Artiklen fortsætter under banneret

"Meldingen fra KL er nu, at tillidsrepræsentanterne skal sikres den nødvendige ramme til at kunne udføre den samlede TR-opgave. Vi skal i fællesskab sørge for, at dette budskab når helt ud på den enkelte skole".

Kredsformand Henrik Hansen fra Lolland-Falsters Lærerforening fortalte, at de tillidsvalgte i de to kommuner hos ham er meget forskellige. I Guldborgsund har de fire timers kontortid til tillidsarbejdet, mens de i Lolland Kommune har 'den nødvendige tid', og den går så fra deres forberedelsestid, fortæller de tillidsvalgte.

"De folk er enormt pressede. Det er vilkårene mange steder. Det skal organisations- og arbejdsmiljøudvalget i foreningen følge op på", sagde han.

Formand Anders Bondo Christensen understregede vigtigheden af at holde fast i, hvad den nødvendige tid er til tillidsarbejdet. Det må ikke gå ud over deres forberedelsestid - så må de gå til skolelederen og bede om mere tid. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ