Susanne Crawley Larsen (R), rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune fik - af skolebestyrelsesformand Britta Bang - overrakt 5.105 underskrifter fra forældre på 16 folkeskoler i Odense.

Odenseforældre til politikere: Tag ansvaret på jer

Flere hundrede forældre og børn var onsdag eftermiddag mødt op til folkemøde i Odense. De mange fremmødte sendte et klart signal op til kommunens kommende budgetforhandlinger: Odenses folkeskoler har brug for markant flere penge.

Publiceret Senest opdateret
Masser af både børn og voksne var mødt op til folkemødet på Flakhaven i Odense for at bakke op om budskabet: flere penge til byens folkeskoler.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Odense: De triste resultater af flere års besparelser

Gruppen "Flere penge til folkeskolen i Odense" havde onsdag eftermiddag inviteret til folkemøde på Flakhaven, hvor der inde bag murene på byens rådhus blev holdt byrådsmøde. Målet var at sende et tydeligt signal til kommunens politikere, som den 16. september går i gang med årets budgetforhandlinger. Et signal om at Odenses 36 folkeskoler har brug for både flere penge og for at blive tænkt ind i byens vækststrategi.

"Folkeskolerne i Odense befinder sig lige nu i en historisk ukendt situation, hvor budgetterne til de enkelte skoler er så begrænsede, at skolebestyrelserne ikke mener, det er muligt at drive en god folkeskole for de tildelte midler. Byrådet har siden 2010 foretaget så massive besparelser på folkeskoleområdet, så vi i dag skal drive folkeskole for 250 millioner kroner mindre, end vi skulle i 2010", lød det fra Britta Bang, skolebestyrelsesformand på Tingløkkeskolen og en af talsmændene for gruppen "Flere penge til folkeskolen i Odense", fra scenen på Flakhaven. 

Odense: Skolebestyrelser har selv skrevet kvalitetsrapport

En umulig opgave Flere hundrede forældre og børn var mødt op på pladsen med rådhuset på den ene side og Danske Bank på den anden side, og der blev både hujet, piftet, klappet og vajet med hjemmelavede bannere med ordlyde som "Ingen penge - ingen skole" og "Flere penge til os".

"For fem år siden tildelte byrådet her i Odense skolerne et budget, som svarede til landsgennemsnittet, men besparelserne igennem de sidste fem år har betydet, at vores skoler nu må drives for langt mindre. Vi ligger nu helt i bund på landsgennemsnittet. Byrådet har givet os en umulig opgave, og vi siger fra. Det er ikke muligt at sikre kvaliteten i kernen af ydelsen i folkeskolen for de udmeldte budgetter", sagde Britta Bang. Skolebestyrelserne har sagt fra på flere kanter. PÅ 22 ud af 36 af Odenses folkeskoler nægtede skolebestyrelserne i foråret at godkende budgetterne, og på mange af de resterende 16 blev budgetterne godkendt, men med kritiske bemærkninger, fortalte Britta Bang på folkemødet.

Odense: Forældre forkaster budgettet på halvdelen af skolerne

 Tag ansvaret på jer

"Folkemødet her i dag handler ikke om at få tildelt endnu et bogsæt til en klasse eller enkelte vikarer ude på skolerne. Flere politikere taler om puljer, men det problem, vi oplever i folkeskolerne, er så omfattende, at det rækker langt ind i kernen af folkeskolen omkring læring, inklusion og støtte, og der er behov for at hæve budgettet til folkeskolerne betydeligt", understregede Britta Bang under takstfaste klapsalver fra de mange fremmødte. Under folkemødet fik Susanne Crawley Larsen (R), rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune overrakt 5.105 underskrifter fra forældre på 16 folkeskoler i Odense med følgende ord. "Kære rådkvinde og kære byrådspolitikere. Lyt til vores eksempler fra den virkelige hverdag i folkeskolen, lyt til skolebestyrelserne og til forældrenes opråb på børnenes og byens vegne. Tag ansvaret på jer", sagde Britta Bang.

Susanne Crawley Larsen var tydeligt mærket af de mange mennesker. Hun takkede for de mange underskrifter, for det store engagement og for den sobre måde, folkeskolens økonomiske udfordringer er blevet fremstillet på.

"Jeg kan ikke stå her i dag og love jer penge, men jeg kan love, at jeg arbejder på det, og jeg kan love, at byrådet vil have hørt jeres stemme, når vi engang er færdige med budgetforhandlingerne", sagde Susanne Crawley.   Ud over Britta Bang talte også skolebestyrelsesformand Tom Vandsted og landsformand for Skole og Forældre, Mette With Hagensen. Folkemødet sluttede af med musikalsk underholdning med den tidligere lærer og melodigrandprix-vinder Jakob Svejstrup, der har børn i Odenses folkeskoler.

Forvaltning: Odense er 100 millioner skolekroner bagud