Forskning Sløjd
0   552

Støtte til lærere i håndværk og design

Sløjd- og håndarbejdslærere kan finde inspiration og ny viden til faget håndværk og design i et nyt review. I forbindelse med en række kurser i håndværk og design, som DLF og UCC står bag med støtte fra A. P. Møller-fonden, har underviser Mette Jørgensen samlet en række artikler fx om metoder og modeller til entreprenørskab og praksisnær litteratur.

Det nye fag Håndværk og design skal være fuldt implementeret fra august 2016. Det er begrænset, hvad der findes af udviklings- og forskningsbaseret litteratur, der direkte er målrettet faget. Men underviser i Håndværk og design på læreruddannelsen på den københavnske professionshøjskole UCC Mette Jørgensen har samlet, hvad hun mener er den vigtigste litteratur på området i et review, som kan hentes her til højre.

"Grundlaget for dette review har været at præsentere litteratur, der i særlig grad kan støtte lærere, der allerede er uddannet i sløjd eller håndarbejde, og som nu skal i gang med det nye fag. Vægten er derfor lagt på didaktisk litteratur om idéudvikling, design og designprocesser", fortæller hun i reviewets forord.

Artiklen fortsætter under banneret

Inspiration til diskussioner i fagteams

Mette Jørgensen har helt bevidst taget en række forskellige tilgange, metoder og modeller i forbindelse med innovation og entreprenørskab med.

"Det har været et ønske at udfolde mulighederne og lægge op til inspirerende drøftelser i fagteams, der kan klæde lærergruppen på til at facilitere nye former for læringsforløb".

Der er også artikler om mere klassiske områder i faget som tavs viden, håndværk og mesterlære, evaluering og værkstedsdidaktik. Og til sidst er der henvisninger til praksisnær litteratur, nordisk litteratur og det udviklings- og forskningsarbejde, der har dannet baggrund for indførelsen af faget.  

Emnerne i reviewet er: Håndværk og mesterlære, Design og designprocesser, Innovation, entreprenørskab og materiel kultur, Værkstedsdidaktik, Praksisnær litteratur og rapporter.

De to første A.P. Møller-kurser er afholdt. I morgen begynder det tredje. Alle pladser på kurserne er for længst taget. Folkeskolen.dk rapporterer fra kurset i oktober.

Læs nogle af indlæggene fra deltagerne på kurserne her:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.170 andre er allerede tilmeldt