Debat

Sådan kan skolen bygges om for at inspirere til fysisk bevægelse

Seks nye projekter viser, hvordan de fysiske rammer på skolerne kan opfordre til leg og bevægelse og samtidig inddrage lokalmiljøet. Erfaringerne fra idéfasen er nu indfanget i en kort video.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af: Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Dansk Idrætsforbund

Folkeskolereformen betyder, at behovet for bedre rammer til idræt og bevægelse er vokset. Fremover skal eleverne i højere grad inddrages i aktiviteter med idræt og bevægelse. Men mange folkeskoler har ikke indendørsfaciliteterne til det og mangler inspiration. Derfor er vi tre aktører – Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Dansk Idrætsforbund – der er gået sammen om kampagnen Skole+.

Gennem ny viden og inspiration til skoler og kommuner skal kampagnen bidrage til at kvalificere fremtidige indretninger og ombygninger af indendørsfaciliteter på skoler overalt i landet. Målet er at inspirere til mere fysisk bevægelse og aktivitet. Desuden skal lokalmiljøet, blandt andet de lokale idrætsforeninger, også få glæde af de nye faciliteter.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Der bliver i alt brugt 50 millioner kroner på seks byggeprojekter, som står færdige ved udgangen af 2016. Et af de seks projekter er Arresø Skole (afdeling Magleblik) ved Frederiksværk i Halsnæs Kommune.

Skole+ producerer en række små videoer, der løbende dokumenterer processen på Arresø Skole. Den første video ligger nu klar og viser, hvordan lærere, elever, foreninger og arkitekter bliver ind inddraget i idéfasen:

https://www.youtube.com/watch?v=2-hOkf0bBYk

Læs mere om Skole+ og de seks projekter her: http://www.skole-plus.dk, hvor du også kan downloade et inspirationskatalog.