Blog
0   263

Hvad de dog siger..Addendum 1

Abonner på nyt om Folkeskoleforældre i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Endnu en professor på meningsdannerlinien

Nå, så skal man igen høre en professor udtale sig som privatperson og udtrykke sin personlige antagelse og mening i forbindelse med data der ikke giver noget belæg for det.Den gode professor Bjørn Holstein har været med til at lave Skoleundersøgelsen 2014, og det viser sig at børn aldrig har været så trætte i deres hverdag som nu. Den gode professor skynder sig så at udtale at det har en simpel forklaring, nemlig at de sover en time mindre om dagen. Det er en ganske rimelig forklaring, som også understøttes af data. Data understøtter også at der er sket en væsentlig stigning i nervøsitet og irritation, samt en stigning i at have svært ved at falde i søvn. Men den gode professor vælger at fremlægge sin egen forklaring, en forklaring der ikke er dækning for i data.Det er elevernes øgede forbrug af elektronik der er årsagen. Punktum. Til det er der kun at sige at den gode professor falder i en af de ældste fælder overhovedet. Han konkluderer på baggrund af data der ikke er sammenhængende. Korrelationsfælden. Der er ikke nogen beviselig sammenhæng imellem det øgede elektronikforbrug og den mindre søvn. Med baggrund i data fra undersøgelsen kunne jeg med lige så godt belæg hævde at netop de data der viser at nervøsitet og irritationm, samt at have svært ved at falde i søvn skyldes øget stress som følge af de lange skoledage.Det ærgrer mig derfor at Mette Witt Hagensen straks kaster sig over sine sædvanlige udtalelser. Vi ved godt at hun mener at det er langt bedre for børnene at gå i skole end at "falde i usunde interesser". En holdning hun deler med Claus Hjortdal. Og det ærgrer mig at repræsentanter for DLF ikke kan komme med andre svar end "vi har for lidt tid". Man kunne også have taget debatten om den lange skoledag.

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ