Debat

Stærke overenskomster og lejrskoler

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

#skolefortællinger

Stærke overenskomster og lejrskoler

Lejrskoler er guld værd for skolelivet. Tænk bare på en 8. klasse på den klassiske tur til Bornholm. En vellykket lejrskole er dog ikke noget, man kommer sovende til. Tværtimod kræver den mange timers arbejde af klassens lærere og oftest sendes lærerne af sted uden betaling for alle timerne. Det er ødelæggende.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Vi har som bekendt ikke en fælles lejrskoleakkord eller aftale – vi har Lov 409 og en OK 15 uden styrke.

OK 18 skal være stærk. Den skal give en god lejrskoleaftale.

Arbejdet for at gøre OK 18 stærk er i gang. På TR-mødet på Peder Lykke Skolen fortalte tillidsrepræsentanter om, hvordan de i den faglige klub har vendt den enkeltes vrede og frustration til en fælles henvendelse til skolebestyrelsen. En henvendelse, der pointerer værdien af lejrskolen og samtidig tilkendegiver, at lærerkollegiet ikke ønsker at tage på lejrskole uden at have mulighed for at lykkes med opgaven. Det giver basis for en god debat med forældrene i skolebestyrelsen. Det giver indsigt i lærernes idealer og respekt for deres vilje. Og ja, de bliver nok sendt af sted med 14 timer/dag – men det giver hovedstyrelsen noget at arbejde videre med. Tak til alle jer, der kæmper for lejrskolerne.

Kjell Nilsson, kandidat til hovedstyrelsesvalget i Danmarks Lærerforening 2015