0   112

Danmarks største skoleudflugt

800 børn og voksne fra Vissenbjerg Skole på Fyn drager på lørdag til Danfoss Universe som afslutning på en science-uge. Målet er at styrke sammenholdet, trivslen og elevernes kompetencer inden for naturfagene. Skolen kalder det Danmarks største skoleudflugt.

Hvorfor vælger I at arrangere så stor en udflugt?

Artiklen fortsætter under banneret

»Vi har grundlæggende gjort det ud af nødvendighed. Vi havde arrangeret, at der skulle være undervisning en lørdag. Men der er gået koks i planlægningen, så vi har samme lørdag lånt hele skolen ud til noget fodbold. Vi talte om, hvordan vi får en win-win-situation. Vi fandt ud af, at en udflugt til Danfoss Universe var en perfekt måde at afslutte en science-uge på«, siger viceinspektør på Vissenbjerg Skole Lars Jacobsen.

Hvordan er økonomien i det?

»Vi har fået en god aftale med Danfoss Universe, fordi vi kommer så mange, og vi har fået forældrene til at køre. Skolen betaler entreén for eleverne og for de forældre, der har mange børn med i bilen. Vi har en regel om, at hvis man har tre børn med i bilen, så får man betalt sin entré. De øvrige forældre kan også komme med, men de skal selv betale entré, som de så får til halv pris af Danfoss Universe.

Hvad regner I med at få ud af udflugten?

»Vi er en skole, der forsøger at sætte meget fokus på science-fagene. Vi har fået Danfoss Universe med på nogle forsøg i løbet af dagen, så det skulle gerne give eleverne nogle science-kompetencer. Samtidig har vi fået kontaktforældrene i de enkelte klasser til at arrangere kørslen. På den måde binder vi det sociale sammen med noget fagligt indhold. Både forældre og børn bliver involveret i et meget konkret videnskabeligt fag«.

mbt@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet