Danmarks største skoleudflugt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

800 børn og voksne fra Vissenbjerg Skole på Fyn drager på lørdag til Danfoss Universe som afslutning på en science-uge. Målet er at styrke sammenholdet, trivslen og elevernes kompetencer inden for naturfagene. Skolen kalder det Danmarks største skoleudflugt.

Hvorfor vælger I at arrangere så stor en udflugt?

»Vi har grundlæggende gjort det ud af nødvendighed. Vi havde arrangeret, at der skulle være undervisning en lørdag. Men der er gået koks i planlægningen, så vi har samme lørdag lånt hele skolen ud til noget fodbold. Vi talte om, hvordan vi får en win-win-situation. Vi fandt ud af, at en udflugt til Danfoss Universe var en perfekt måde at afslutte en science-uge på«, siger viceinspektør på Vissenbjerg Skole Lars Jacobsen.

Hvordan er økonomien i det?

»Vi har fået en god aftale med Danfoss Universe, fordi vi kommer så mange, og vi har fået forældrene til at køre. Skolen betaler entreén for eleverne og for de forældre, der har mange børn med i bilen. Vi har en regel om, at hvis man har tre børn med i bilen, så får man betalt sin entré. De øvrige forældre kan også komme med, men de skal selv betale entré, som de så får til halv pris af Danfoss Universe.

Hvad regner I med at få ud af udflugten?

»Vi er en skole, der forsøger at sætte meget fokus på science-fagene. Vi har fået Danfoss Universe med på nogle forsøg i løbet af dagen, så det skulle gerne give eleverne nogle science-kompetencer. Samtidig har vi fået kontaktforældrene i de enkelte klasser til at arrangere kørslen. På den måde binder vi det sociale sammen med noget fagligt indhold. Både forældre og børn bliver involveret i et meget konkret videnskabeligt fag«.

mbt@dlf.org

Powered by Labrador CMS