0   97

Netværk gør jobjagt lettere

Brug alle, som du kender, til at finde frem til dit næste job

Undersøgelser viser, at tæt på halvdelen af alle job bliver besat gennem netværk. Uanset hvilket job du søger, er det derfor en god idé at hente hjælp blandt venner og bekendte.

»Vi har ikke foretaget en opgørelse inden for vores område, men der er ingen tvivl om, at netværk også spiller en stor rolle, når lærere og vores andre medlemmer søger job«, siger Bo Nielsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Han er konsulent i Lærernes A-kasse i Aalborg, og er i kontakt med mange ledige, der søger job som undervisere eller formidlere.

»Mange ved godt, at det er godt at gøre opmærksom på, at man er på jagt efter et job, men der er stor forskel på, hvor meget man bruger sit netværk, og hvad man bruger det til«, siger Bo Nielsen.

En ting er at fortælle de nærmeste venner, at man gerne vil have et job, noget andet at bruge sit netværk systematisk.

Begynd med at skrive en liste over dem, du kender, og som måske kan hjælpe dig. Medtag gerne folk, som du kun har lidt kontakt med. Når listen er skrevet, sender du alle en mail eller ringer rundt og fortæller, hvad du er interesseret i.

»Tidligere kolleger eller - for nyuddannede - studiekammerater kan nemt ligge inde med informationer om ledige job. Det kan være et barselsvikariat, der dukker op om kort tid, eller oplysninger om nyansættelser, som en skole har brug for næste skoleår. Derfor gælder det om at gøre sit netværk så bredt som muligt«, siger Bo Nielsen.

Er du med i sociale eller faglige fora på nettet, kan de også bruges som en del af dit netværk, men vær opmærksom på, hvem der læser med.

Hvis du allerede har et job, men er på jagt efter et andet, kan det være en god idé at være lidt diskret - blandt andet af hensyn til dine vilkår på din nuværende arbejdsplads.

MySpace og Facebook kan være fine sted at fortælle, at du er ledig og gerne vil have et job. Det samme kan professionelle netværk som LinkedIn.

»Står du uden job, gælder det om at bruge din ledighed aktivt. Det kan du gøre ved at fortælle åbent, at du søger job. Det gør det meget nemmere for andre at kontakte dig, hvis de hører om en ledig stilling«, siger konsulenten.

Hvis du har svært ved at gøre dit netværk bredt, kan du hente inspiration her:

De er med i dit netværk:

Familie

Venner og bekendte

Bekendte fra foreninger

Bekendte fra sport

Naboer

Studiekammerater

Lærere fra seminariet eller andre uddannelsessteder

Lærere og ledere fra praktiksteder

Tidligere kolleger

Kontakter fra dine tidligere job

Din bankrådgiver

Din tandlæge

Mangler du kontaktoplysninger, kan du tit finde for eksempel emailadresser på skolers hjemmesider.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet