Lærer til lærer

Get hooked and Speak up!

Inspiration til det nye fag H&D. Dlf-kursus på Designskolen i Kolding.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Første udfordring vi fik stillet, var en ramme-opgave (i sløjd): Design med brugerperspektiv, hvor hhv. brugerne og produkt blev præsenteret og materialet var fastlagt - 0. klasses elever, tøjophæng inspireret af tur til Odense Zoo og to stykker træ, blød masonit og krydsfiner i 8x20. Efter fælles inspiration i smågrupper, skulle hver kursist designe og fremstille eget produkt. For flere af os blev det en sjov førstegangsudfordring omkring en elektrisk dekupørsav. Under den efterfølgende evaluering gav mange udtryk for, at begrænsningen af materialer faktisk virkede befordrende på de kreative processer fremfor hæmmende. - Den erfaring vil vi især tage med os hjem!

Speak up

Under anden workshop skulle vi designe en opgave i dialog med et udvalgt sted, hvor vi skulle inddrage forskellige designparametre - herunder kontast. Efter intens brainstorm og afsøgning af lokaliteter fandt vi inspiration i en euro-palle: Et mobilt talested ala Speakers Corner i London til gavn og glæde for ytringsfriheden. Grundet tidspres fik gruppens medlemmer ikke kompetencedelt deres færdigheder til de øvrige medlemmer: styrkerne blev benyttet og koncentreret, således at produktet kunne blive færdigproduceret - og vi kunne komme videre i programmet - vi fik ikke lært nye færdigheder - men fik en fællesskabs- og ejerskabsfølelse til vores værk. - Samarbejdsprocesserne har været gavnlige og inspirerende.