Uskolet
0   193

Barselshjemvendt kollega: Skolen fylder 201 år – det skal da fejres!

En 32-årig engelsklærer, netop vendt tilbage fra 12 måneders barselsorlov, er i fuld gang med at sætte arrangementer i søen: »Ved I hvad, i år er det faktisk præcis 201 år siden, at der blev indført undervisningsret og -pligt for alle børn i Danmark. Hvis det ikke skal fejres, så ved jeg da ikke, hvad der skal!«

Læreren er foreløbig kommet op med ideer til blandt andet emneuger, udstillinger, teaterstykker, konkurrencer, foredrag, bogudgivelser, debat­arrangementer og hjemmesiden skole201.dk, som alt sammen skal være med til at festligholde jubilæet. »Det er da det mindste, vi kan gøre«, mener læreren. »Og tænk engang. Næste år er det præcis 101 år siden, at kvinderne fik stemmeret!«

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)