0   129

Team er en nødvendighed

Kravene til udvikling af undervisningen kan ikke længere klares af den enkelte, mener konsulenten bag de pædagogiske forstyrrelser.

Den individuelle forberedelse af undervisningen rækker ikke længere. Presset på skolen om at forny sig og udvikle undervisningen og den store produktion af viden, som giver et væld af valgmuligheder, kan ikke overkommes af den enkelte.

»Den må have et organisatorisk modspil, og team eller selvstyrende team er svaret på udfordringen«, mener konsulent, cand.pæd. Per Schaarup.

Artiklen fortsætter under banneret

Baseret på tilbagemeldingerne fra sine kursister kan han konstatere, at lærerne er gode til at planlægge undervisningen, men mangler redskaber til at forny den og udvikle den.

»Det handler om at udvikle kerneydelsen gennem refleksion i det kollegiale praksisfællesskab«, siger han.

Målet med at uddanne en person fra hvert team til teamkoordinator er, at teamet overtager sin egen læreproces med teamkoordinatoren som rammesætter og drivkraft, samtidig med at teamets medlemmer tager personligt ansvar for den fælles opgave.

»En refleksiv læringsproces er født af nødvendigheden af, at den etablerede viden ikke har den autoritet, som den måske tidligere har haft. Det refleksive består således i at skabe mulighed for omlæring, brud på eksisterende indsigt og forventning. I det selvstyrende team kan den refleksive læring foregå ved en form for vidensdeling, hvor nogen - eller én - i teamet for en tid påtager sig at have et forspring i forhold til de øvrige og omsætte dette forspring til brudskabende ­kommunikation«, forklarer han på sin hjemmeside.

kra@dlf.org

»En refleksiv læringsproces er født af nødvendigheden af, at den etablerede viden ikke har den autoritet, som den måske tidligere har haft. Det refleksive består således i at skabe mulighed for omlæring, brud på eksisterende indsigt og forventning«. Konsulent Per Schaarup, cand.pæd.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet