Anmeldelse

Ole Lund Kirkegaard

Ole Lund Kirkegaard

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Trine May har fundet en effektiv metode til forfatterskabs- og genrelæsning. Logbog, hurtigskrivning, citatsamling og skygning af personer er nogle af elementerne, og de præsenteres kortfattet og klart som i hendes øvrige bøger. Til arbejdet med denne - alt for tidligt afdøde; hvad kunne det ikke være blevet til? - nyskabende gigant i den danske børnelitteratur anbefaler hun, at hver elev skriver intet mindre end deres egen bog om forfatteren. Portrætgallerier skal ikke kun være med ord, og Kirkegaards sproglige nyskabelser bør noteres op i deres eget afsnit. Godt og enkelt, men materialet er selvfølgelig også oplagt: Fortællingerne vrimler jo med hjemmelavede ord, der her og der har fået deres eget liv i vort sprog. Jeg har for eksempel svært ved at lave remoulade uden at bruge kaspersfrø .

Fakta:

Titel: Ole Lund Kirkegaard

Forfatter: Trine May

Pris: 197,50 kroner

Sider: 160 sider

Serie: Forfatterserien

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Bogen er fin til at introducere eleverne på mellemtrinet for begreber som personkarakteristik, synsvinkel og fortæller, og der er ideer til meddigtning og andre aktiviteter. Og så er der generøse uddrag af de tekster, det hele handler om. De skal nok give eleverne lyst til at låne hele bogen på biblioteket, for man kan slet ikke få nok af de skæve gestalter.

Fortrinligt grundlag til at præsentere Ivan Olsen og kumpaner for endnu en generation.