Anmeldelse Skønlitteratur
0   239

Snakedog

Fakta


Titel
Snakedog

Forfatter
Helle Vibeke Jensen

Illustrator
Hanne Vibeke Jensen

Pris
229 kroner

Sider
40 sider

Type
Bog

Forlag
Høst og Søn

I begyndelsen var øgleægget, og al begyndelse er ikke svær, for der var mange af dem og i flere modeller: nogle ganske enkle, andre hule og i grunden ganske velegnede til at blive taget i besiddelse af den gryende menneskehed, der lader sig transportere rundt i zeppelinerfisk og konkyliemakreller.

Artiklen fortsætter under banneret

Forbi landskaber, hentet ud af tapetet i mosters havestue, glider skabningens herrer i stereotyp ensartethed frem i udviklingshistorien, hvor de sammen med beskueren dvæler ved nogle af vor civilisations foreløbige højdepunkter som urtepotteskjuleren eller den thailandske vinkekat.

En østtysk campingvogn på hønsefødder kommer ind i billedet, men virker ikke nær så truende som gestalterne i "Star Wars", selv om fremdriftsmidlet er noget af det samme. Kompleksiteten i de ordløse opslag vokser i takt med civilisationskritikken. For når den intelligente menneskehed har ubegrænsede muligheder for at indrette sin tilværelse, hvorfor prioriterer den så det banale som halvtredserlysekroner og opulente blomstermønstre?

Bogen er fantastisk udført, og selv de opslag, der er holdt i den mest enkle form, byder på overraskelser og mangfoldighed.

Hvis du synes, at anmeldelsen er holdt i en form ud over det almindelige, så skulle du bare se bogen! Køb den og giv den fast plads i klassens forunderlighedskrog. Hvis den blev filmatiseret, kunne "Yellow Submarine" gå hjem og lægge sig.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.182 andre er allerede tilmeldt