Anmeldelse

Snakedog

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I begyndelsen var øgleægget, og al begyndelse er ikke svær, for der var mange af dem og i flere modeller: nogle ganske enkle, andre hule og i grunden ganske velegnede til at blive taget i besiddelse af den gryende menneskehed, der lader sig transportere rundt i zeppelinerfisk og konkyliemakreller.

Fakta:

Titel: Snakedog

Forfatter: Helle Vibeke Jensen

Illustrator: Hanne Vibeke Jensen

Pris: 229 kroner

Sider: 40 sider

Type: Bog

Forlag: Høst og Søn

Forbi landskaber, hentet ud af tapetet i mosters havestue, glider skabningens herrer i stereotyp ensartethed frem i udviklingshistorien, hvor de sammen med beskueren dvæler ved nogle af vor civilisations foreløbige højdepunkter som urtepotteskjuleren eller den thailandske vinkekat.

En østtysk campingvogn på hønsefødder kommer ind i billedet, men virker ikke nær så truende som gestalterne i "Star Wars", selv om fremdriftsmidlet er noget af det samme. Kompleksiteten i de ordløse opslag vokser i takt med civilisationskritikken. For når den intelligente menneskehed har ubegrænsede muligheder for at indrette sin tilværelse, hvorfor prioriterer den så det banale som halvtredserlysekroner og opulente blomstermønstre?

Bogen er fantastisk udført, og selv de opslag, der er holdt i den mest enkle form, byder på overraskelser og mangfoldighed.

Hvis du synes, at anmeldelsen er holdt i en form ud over det almindelige, så skulle du bare se bogen! Køb den og giv den fast plads i klassens forunderlighedskrog. Hvis den blev filmatiseret, kunne "Yellow Submarine" gå hjem og lægge sig.