Blog
0   637

LearningTechLab og AP-Møller

Abonner på nyt om Søren Peter Dalby Andersen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Innovation og entreprenørskab er kodeordene for LearningTechLabs store A P Møller-projekt. Projektet gennemfører vi sammen med Flakkebjerg Skole, Hvilebjergskolen og Hashøjskolen. Vores mål er at skabe grobund for en kultur der bygger på brugen af nyeste teknologi, innovative læringsprocesser og tydelige mål til elevernes læring.

LearningTechLab og AP-Møller.

Så er skoleåret begyndt og jeg er indtrådt som daglig leder af LeaningTechLab. Som indlæggene på LearningTechLabs Tumblr  bærer præg af, så har vi for alvor kickstartet vores store A P Møller-projekt. Projektet blev søsat tilbage i januar, da vi på Antvorskov Skole i fællesskab med vores fødeskoler Flakkebjerg Skole, Hvilebjergskolen og Hashøjskolen fik doneret 1.350.000 kr. til efter- og videreuddannelse af vores lærere.

Målet med projektet er klart. Vi vil skabe motiverende og deltagelsesforpligtende læringssituationer, hvor eleven udvikler sig som bevidst lærende. Rammen er ”Udvikling af teknologiske og digitale kompetencer med høj faglighed i og på tværs af fagene”. Altså falder projektet naturligt ind under LearningTechLab (LTL), hvor vi, de seneste år, har gennemført en lang række projekter inden for innovation, design og teknologi.

Selve projektet løber som en kompetenceudvikling hen over hele året, hvor lærerne på Antvorskov Skole, Flakkebjerg Skole, Hvilebjergskolen og Hashøjskolen uddannes til at kunne arbejde med teknologiinddragelse, læringsmål og innovation i alle klasser og fag fra 0.- 9. årgang. Samtidig er der blevet etableret et samarbejde med Filmstationen Next, Blue Ocean, Klub Kode smart, Minecraft edu, MV-Nordic, Plastindustrien, Concito m. fl. De samarbejdspartnere skal sammen med lærerne udvikle små og store forløb med inddragelse af IT, innovation og filmproduktion.

Artiklen fortsætter under banneret

LTL indfører en innovativ kultur og et fælles sprog.

Innovation og entreprenørskab er indført som et tværgående emne i folkeskolen. Der er fokus på elevernes kompetencer til at skabe, udvikle og handle.

Vi ønsker at opbygge en kultur, hvor vi i fællesskab opfylder kravene til innovation og entreprenørskab. Derfor bliver alle lærerne introduceret for innovationsprocessen ”Design To Improve Life”. Denne proces bruger LTL til at skabe en produktbaseret tilgang til læring så undervisningen giver eleverne mulighed for at arbejde med autentiske problemstillinger og ægte problemløsning.Projektet ”BLOK #3” er eks. på dette. Her co-creater 250 elever med Dong Energy - Se projektets hjemmeside her: BLOK#3 

Hvad håber LTL så på at få ud af AP-møller projektet?

Vi ved, at det er en helt unik mulighed, som vi formegentlig kun får en gang i vores ”skoleliv”, og noget af det vigtigste for os er, at vi sætter læringssituationer i spil på nye måder, hvor elever skal arbejde mere praksisorienteret med at erhverve sig ny viden – både om konkrete ting og om læring om dem selv i forhold til, hvordan de ”lærer at lære”.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.642 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.244 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.042 andre er allerede tilmeldt