Folkeskolen nummer 11 er læsernes 
foretrukne i sommerkonkurrencen. Bag det rungende »øv« ligger en Scharling-undersøgelse i Folkeskolens lærerpanel.

Vinderforside: Et trefoldigt ØV

Carsten Bai fra Horsens vandt Folkeskolens sommerkonkurrence om et weekendophold – flest stemte på forsiden med den mugne lagkage.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Kagen - fordi den fint symboliserer mange læreres oplevelse af den nye hverdag med skolereformen og lov 409«.

  • Nr. 7 med Peter Høeg
  • Nr. 8 med Christine Antorini
  • Nr. 10 med skoleleder Lance Luscombe og champagne
  • Nr. 11 med et muggent stykke lagkage for reformens første år

Sådan begrunder lærer Carsten Bai sit valg af Folkeskolens flotteste forside, som er forsiden af Folkeskolen nummer 11 - han valgte forsiden med den mugne lagkage. Og netop lagkageforsiden med rubrikken »Et trefoldigt øv« til reformen har fået langt de fleste stemmer - og syrlige kommentarer. Ved lodtrækning blandt deltagerne har redaktionen udtrukket Carsten Bai, der vinder et weekendophold på et Sinatur-hotel - tillykke med det. Og der er mange kommentarer til den forside. For eksempel skriver Rikke O. Nielsen: »Den mugne lagkage er et malende billede på alle de blandede følelser og forskellige lag, der er med hensyn til den nye reform«.

Andenpladsen i konkurrencen tilfalder forside nummer 10 med rubrikken »Bobler til den bedste leder«, hvor skoleleder Lance Luscombe får serveret boblevand og kage.

Britta Junge Pedersen skriver om sit valg: »En positiv historie, som bygger bro mellem lederne og lærerne«. Mange har argumenteret for, at de var glade for en forside, der løftede humøret og omtaler folkeskolen positivt.

Tredjepladsen tilfalder forside nummer 7 med overskriften »Peter Høegs fornemmelse for undervisning«. Lykke Jensen skriver blandt andet: »Nummer 7 er den skønneste - endelig handlede det om andet end reformen, og man fik tankerne væk derfra«.

Den mindst populære forside blandt læserne er nummer 8 med tidligere undervisningsminister Christine Antorini og oveskriften »Lærernes faldne stjerne«. Den forside stemte Signe Rong på og begrunder valget såledeles: »Farven grøn er seriøs og virker rolig. Christine stirrer roligt på os læsere. Det er en harmonisk opbygget side. Den virker godt (selvom jeg er træt af hendes ansigt)«.

Vinderforsidens kollage er lavet af Folkeskolens illustrator Pernille Mühlbach.

Se alle kommentarerne her: Vælg Folkeskolens flotteste forside