Anmeldelse Læsning
0   311

At læse i alle fag

At læse i alle fag

Fakta


Titel
At læse i alle fag

Pris
249 kroner

Sider
213 sider

Serie
Læsevejlederen

Type
Bog

Forlag
Forlaget Klim

"At læse i alle fag" er en ny bog i serien "Læsevejlederen", og den handler selvsagt om læsning af fagtekster. Det er ikke let tilgængeligt stof, vi her har fat i! På bagsiden af bogen står der, at det er en "forskningsbaseret udgivelse inden for læsningens og skrivningens didaktik". Den er særdeles velegnet på læsevejlederuddannelsen, ja, her må den være en gave til underviserne, for den kommer ind på alt det nye inden for læseforskning: Multimodale tekster, sætningsdannelse, tosprogedes vanskeligheder med læsning, læsning af film med mere. Jeg undrer mig dog over det manglende stikordsregister. Det synes jeg er nærmest uundværligt i en sådan bog.

Artiklen fortsætter under banneret

Forlaget anbefaler bogen som grundbog for lærerstuderende i alle uddannelsens linjefag. Her tror jeg til gengæld, at der skydes over målet. Den er simpelthen for svær at forstå for læsere, der ikke tidligere har beskæftiget sig med læseteori. De vil ret hurtigt stå af over for udtryk som "Modal affordans?" Det er simpelthen for tungt.

Det må være muligt at få faglærerne gjort opmærksomme på vigtigheden af, at også de har et ansvar for læsningen i deres fag, og give dem nogle strategier, de kan bruge, uden at de skal sætte sig ind i læseteori på så højt niveau som i denne bog. Det sidste kapitel er til gengæld læsevenligt og meget relevant for alle faglærere. Her er konkrete anvisninger på og forslag til læsestrategier, og der er også et godt afsnit om motivationens betydning for børns læseudvikling.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.245 andre er allerede tilmeldt