Debat

Kredsfusion – Ups!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Endelig fredag - solen skinner, og det er varmt nok til at sidde udenfor i en lun krog med et krus te og det nye nummer af Folkeskolen.

Men på side 24 i nummer 6 får jeg med artiklen »Gradvis fusion mellem Københavns Lærerforening og DLF« kuldegysninger og rystelser, så teen skvulper.

Københavns Lærerforening (KLF) har aftalt en fusion med DLF, og i den forbindelse ønsker man at flytte de private gymnasieskoler, der ligger i København, med.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det er sikkert godt for KLF, men hvorfor skal det gå ud over de private gymnasieskoler, der er medlem af Frederiksberg Kommunelærerforening, kreds 12?

Da de private skoler i slutning af 1970'erne skulle organiseres, ville KLF ikke på nogen måde høre tale om, at de private gymnasieskoler skulle være med hos dem. Derfor tilbød Frederiksberg Kommunelærerforening, at skolerne kunne blive medlem der.

Skolerne vil aldrig kunne få samme service og hjælp, som de får nu i kreds 12. Der er gennem mange år opbygget et fantastisk samarbejde med kredsen samt en betydningsfuld vidensbank, der ikke lige flytter med. Det vil også betyde, at de private skoler i hovedstadsområdet ikke længere er i samme kreds. Som en lille gruppe inden for DLF har det været en stor hjælp at tilhøre en lille kreds frem for at drukne i en stor.

Jeg har været tillidsrepræsentant fra 1982-2005 samt siddet i kredsstyrelsen i mange år, så jeg ved, hvilket arbejde det har været at nå hertil!

Hvorfor vil man så nu gå på strandhugst?

Er der personale i KLF, der bliver arbejdsløse ved fusionen, så det vil være opportunt med nye opgaver?

Hvorfor pludselig denne interesse for de private gymnasieskoler?

Det kan vel heller ikke være i nogens interesse at tvangsflytte medlemmer, det giver uro i rækkerne.

Jeg vil kraftigt opfordre til at lade de private skoler være i fred i kreds 12.

Powered by Labrador CMS