Lærer til lærer

Kursus i Håndværk og Design 5. og 6. august 2015

Workshop: Design i dialog med omgivelserne Vi arbejdede med et underemne: kontrast

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har været på et inspirerende kursus i Håndværk og Design på Skjern Håndværk og Design Efterskole, hvor vi har deltaget i to ud af tre workshops. På workshoppen i dag var emnet Design i dialog med omgivelserne, og temaet var kontrast i relation til stedet.

Vi fik en pose med forskellige garntyper i især turkis og orange, strikkepinde, sikkerhedsnåle og en stor hæklenål. Efter en tur på skolens område lod vi os inspirere af den stilrene og næsten for kedelige hovedindgang. Kontrasten var indgang kontra spærring og gråt (og kedeligt) kontra farverigt. Der var mange positive reaktioner, fordi vi påvirkede omgivelserne ved at tvinge folk til at gå en anden vej ud eller ind.

I vores refleksioner over hvad vi tager med herfra er, at det er nemt kan overføres til skolen, fordi det giver plads til mange forskellige teknikker på mange niveauer. Man kan trække undervisningen udenfor og gruppearbejdet er i centrum. Det træner elevernes opmærksomhed på rummet omkring os.